Yacht Freelance

Freelance GIS Medewerker (ZZP)

Geplaatst 3 jun. 2024
Project ID: 9159031
Plaats
Heerhugowaard
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 jun. 2024
Einde: 3 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 jun. 2024 12:00

Digitale geografische informatie wordt steeds belangrijker voor ons werk als waterschap. Er is steeds meer data beschikbaar waaruit informatie kan worden gewonnen met de nieuwste technieken. Bij het cluster Waterveiligheid registreren we alle assets van Waterveiligheid in GIS/DAMO. Dit noemen we onze kernregistratie. Vanuit deze kernregistratie wordt het onderhoudsbeheersysteem (OBS) gevoed waarin de assets geïnspecteerd worden en er onderhoud op ingepland wordt.

Als "medewerker gegevensbeheer Waterveiligheid" ben je functioneel beheerder van GEO-datasets in GIS/DAMO en het onderhoudsbeheersysteem (OBS). Het uitgangspunt is dat de gegevens geo-gerefereerd en object-gerelateerd beheerd kunnen worden. Op basis van de GEO-informatiebehoefte van de interne klant, beheer en muteer je GEO-datasets en toetst je deze aan de kwaliteitscriteria en zorg je voor de ontsluiting. 

·      Samen optrekken met de datamanagers om zo een concrete informatievraag te vertalen naar de datasets.

·      Je kent het belang van accurate gegevens en stelt je kritisch op om de vraag scherp te krijgen en de doelmatigheid te beoordelen.

·      Het beheren van bestaande datasets en datasets afkomstig van intern en van derden, die door het Cluster Waterveiligheid worden gebruikt.

·      Het herstructureren van bestaande datasets naar de nieuwe GIS-indeling.

·      Inrichten van het OBS voor de processen inspecteren en onderhouden.  

·      Inleven in de behoefte van de gegevensgebruiker, signaleren van problemen en knelpunten op het gebied van gegevensbeheer, gegevensbeheerorganisatie en kwaliteit van gegevens.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten