Yacht Freelance
Freelance Gebiedsontwikkelaar Ontwikkelvisie Zernike Campus (ZZP)
Graag CV voorstellen via de portal in Word format, AVG proof
Campus Groningen
Campus Groningen verbindt de bedrijven, kennisinstellingen en het talent van de campus community met elkaar, met als doel om gezamenlijk te werken aan een gezonde, duurzame en groene wereld. Campus Groningen – met haar twee locaties: Zernike Campus en Healthy Ageing Campus - heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een cruciaal knooppunt voor innovatie in de regio en haar waarde bewezen als broedplaats voor ideeën en ontwikkeling. Met 3 kennisinstellingen, 260 bedrijven en 50.000 studenten, is Campus Groningen de snelstgroeiende Campus van Nederland.
De Campus Groningen Management BV (onderdeel van de Triade Groep) zorgt voor een aantrekkelijk ecosysteem (Campus Groningen) met magneetwerking voor kennisintensieve bedrijven. Ze faciliteert de huidige en toekomstige community om groei mogelijk te maken. Binnen projecten en activiteiten wordt nauw samengewerkt met o.a. het regionale MKB, het UMCG, de RUG, de Hanzehogeschool Groningen, NV NOM, gemeente en provincie Groningen en vele anderen. Het flexibele team van de Campus bestaat uit allrounders en specialisten die met veel enthousiasme aan de toekomst van de regio werken. Campus Groningen is een marktgerichte netwerkorganisatie die werkt vanuit ondernemerschap, met een informele bedrijfscultuur en een sterk wij-gevoel.
Over de ontwikkeling op de Zernike Campus Groningen
Voor de locatie Zernike Campus is in 2023 een ontwikkelvisie opgesteld die binnenkort openbaar gemaakt wordt. Deze ontwikkelvisie geeft nadere uitwerking aan de gebiedsontwikkeling voor de Zernike Campus. In deze ontwikkelvisie zijn zowel ruimtelijke als functionele ontwikkelprincipes vastgesteld evenals een stedenbouwkundige visie. De opdracht voor de Gebiedsontwikkelaar Gebiedsontwikkeling richt zich alleen op de locatie Zernike Campus.
De ontwikkelvisie voor Zernike Campus Groningen is opgesteld door de gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Campus Groningen en een vertegenwoordiging van het bedrijfsleven. Op verschillende momenten heeft afstemming plaatsgevonden met andere stakeholders, zoals de provincie Groningen. Tevens zijn diverse externe adviseurs ingeschakeld.
De gebiedsontwikkelaar Gebiedsontwikkeling legt verantwoording af aan het Vastgoeddirecteurenoverleg Zernike Campus, waarin de vastgoeddirecteuren van de RUG, Hanzehogeschool en gemeente Groningen aan deelnemen.
De belangrijkste opdracht van de gebiedsontwikkelaar, zal zijn om een om tot een Samenwerkingsovereenkomst (SOK) te komen. Dit in samenwerking met een – nog aan te stellen – projectleider. De toekomstige projectleider zal de gebiedsontwikkelaar in zijn/haar werkzaamheden ondersteunen.
Werkzaamheden zijn:
-Uitvoering geven aan de projectopdracht waarin minimaal de volgende zaken zijn uitgewerkt:
· Een gedetailleerde uitwerking van de ontwikkelvisie om een duidelijk beeld te verkrijgen van de omvang, fasering en prioritering van deelgebieden en projecten;
· De principes van een gezamenlijke grondexploitatie toepassen om de kosten en baten op een eerlijke en transparante wijze inzichtelijk te maken en te verdelen, en legt deze ter goedkeuring voor aan het bestuur;
· Pilotproject(en) op de Zernike Campus Groningen verder uit te werken om aan te tonen dat de samenwerking daadwerkelijk van belang is voor de realisatie van de ontwikkelvisie.
· Bedrijven te betrekken om afspraken te maken over hun betrokkenheid in de pilot en daarop volgend de Samenwerkingsovereenkomst;
· De samenwerking te structureren met het oog op efficiëntie, zonder onnodige complexiteit. Waarbij de belangen van alle partijen worden gewaarborgd;
· Besluitvorming door en bijeenkomsten van het Bestuur voor te bereiden en op te volgen;
· (Publieks)communicatie over het Programma te verzorgen;
· Toe te zien op naleving van de in deze Intentieovereenkomst gemaakte afspraken;
· Het opleveren van een begroting en planning ten behoeve van de uitvoering van de intentieovereenkomst;
· Te komen tot een voorstel van de Samenwerkingsovereenkomst (SOK).
· Rekening houden met de belangen van de verschillende stakeholders
- In overleg stelt de persoon een projectleider aan voor de opdracht. Om de gebiedsontwikkelaar te ondersteunen in de uitwerking van de opdracht.
- Voortgang in input afstemmen met projectgroep.
De kandidaat beschikt over de volgende kwalificaties:
- Minimaal 10 jaar professionele ervaring, kent de cultuur en de taal van zowel het bedrijfsleven, onderwijs als de overheid
- HBO plus werk- en denkniveau
- Ervaring in gebiedsontwikkeling- en vastgoed-/projectontwikkeling in publiek-private samenwerkingen
- Affiniteit met regio Groningen als gebied en netwerk is een pre
- Ervaring in campus- en ecosysteemontwikkeling is gewenst
- Ervaring in het werken in complexe omgevingen, met verschillende belangen en perspectieven.
- Ziet commerciele kansen als het gaat om te toevoegen van waarde (maatschappelijk en financieel) aan een gebied (zoals een Campus).
- Een ondernemende en innovatieve mindset
- Is in staat om complexe materie begrijpelijk maken
- Daarnaast een hands on mentaliteit heeft, resultaat gericht, met gevoel voor politieke / bestuurlijke verhoudingen.
- Vaardigheden op het gebied van relatieopbouw en beïnvloeding, met een bewezen staat van dienst in het opbouwen van sterke relaties op alle niveaus en met diverse groepen mensen
- Communicatie- en empathische vaardigheden, met het vermogen om een divers publiek te betrekken en te inspireren
- Zich kan inleven in de missie, visie en kernwaarden van Campussen