Yacht Freelance

Freelance Financieel Business Partner (ZZP)

Geplaatst 15 mei 2024
Project ID: 9157739
Plaats
Noord Holland, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jun. 2024
Einde: 20 sep. 2024
Tarief
90 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 mei 2024 12:00

Voor een van onze opdrachtgevers zijn we op zoek naar een financieel business partner om binnen het financiële team van een van de onderdelen de financiën beter te laten verlopen en verbeteringen aan te brengen.

In de functie van Financieel Business Partner is het in de eerste plaats belangrijk; de manier waarop je communiceert, ook met niet-financials. In begrijpelijke taal, rekening houdend met standpunten en belangen van anderen, en door cijfers te vertalen in inzichtelijke verhalen, pas dan kun je besluitvorming beïnvloeden. De functie wordt gekenmerkt door het opstellen van integrale P&C-producten, zoals duiding en analyse van de financiële cijfers, het schrijven van een tekstuele financiële toelichting (‘redengevende verklaring’) in samenhang met de inhoudelijke toelichtingen waarbij financiën en beleid aan elkaar worden gekoppeld. Eén ding is zeker, de onderwerpen waar jij je over buigt vragen om een adviseur met stevige financiële kennis. Je zet jouw (financiële) expertise in bij onderwerpen waar grote budgetten en politieke gevoeligheid mee gemoeid zijn. Zowel op tactisch als op strategisch niveau maak jij indruk met je financiële expertise. Jouw kennis weet je overtuigend en met flair over te brengen. Jij zet de lijnen uit én bewaakt de deadlines.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag :

  • Je bent gesprekspartner, ondersteunt en adviseert het management en het directieteam van het betreffende onderdeel. 

  • Je hanteert effectieve advisering en samenstelling van de P&C producten samen met lijnmanagers en andere financieel adviseurs. 

  • Je zorgt voor de totstandkoming van de planning en control producten; periodeafsluiting en dat de producten tijdig aangeleverd worden met een goede kwaliteit, conform de gestelde kaders zoals bijv. gedefinieerd in de circulaires. 

  • Je stelt maand- en kwartaalrapportage op: m.n. analyse en toelichtingen. 

  • Je voert (maandelijkse) adviesgesprekken, gebruikt hiervoor de Prognosetool uit AMI en de Budget Advies Rapportage in AMI (BAR) en houdt zich aan de spelregels die bij dit proces horen (tijdige aanlevering, afhandeling, kwaliteit, actiepunten, centrale opslag, etc). 

Dit breng je mee:


Voor deze functie Financieel business partner beschik je over: 


  • Een hbo diploma in een relevante financiële richting, zoals accountancy of bedrijfseconomie; 

  • Minimaal 5 jaar ervaring met financieel advies op directieniveau, met overleg voeren op hoger ambtelijk management en het aansturen van complexe projecten in het financiële domein; 

  • Minimaal 5 jaar ervaring in het formuleren van financiële adviezen op tactisch en strategisch niveau; 

  • Minimaal 3 jaar ervaring met het aansturen van complexe financiële projecten in het kader van beleidsrealisatie; 

  • Een uitstekend gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen, in combinatie met een sterk analytisch vermogen; 

  • Kennis en vaardigheid om heldere adviezen te schrijven met de juiste bestuurlijke accenten; 

  • Verder heb je een 'can do' mentaliteit, ben je een doorzetter, handig met data en zelfredzaam. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten