Yacht Freelance

Freelance Financieel Business Partner (Jeugd en Zorg) (ZZP)

Geplaatst 29 aug. 2024
Project ID: 9164756
Plaats
Amsterdam, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 23 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
80 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 sep. 2024 12:00

De functie

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Financieel Business Partner voor directie Jeugd en Zorg. In deze functie adviseer je, samen met je collega's, directie Jeugd en Zorg, waar uiteenlopende financiële vraagstukken spelen en waar projecten lopen van vaak van grote waarde. Voor je collega’s ben jij het aanspreekpunt en een inspirerend klankbord. Zie je knelpunten, bijvoorbeeld in de planning? Dan kom je met oplossingen om deze zo snel mogelijk op te lossen.


Als Financieel Business Partner is het belangrijk de manier waarop je communiceert, ook met niet-financials. In begrijpelijke taal, rekening houdend met standpunten en belangen van anderen. En door cijfers te vertalen in inzichtelijke verhalen, pas dan kun je besluitvorming beïnvloeden.


Verder ben je een voorbeeld voor collega’s die nog niet voor elk probleem oplossingen kunnen aandragen; daag ze gerust uit om uit hun comfortzone te komen. Door zelf de lat hoog te leggen, laat je het hele team groeien. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je excelleert in financiële vakkennis. Voor de opdracht is het uitgangspunt brede inzetbaarheid en flexibiliteit in een veranderende omgeving en uitvoering van de verschillende werkstromen. Voor de Financiële Business Partner betekent dit in staat zijn om alle soorten van signalen en behoeftes vanuit de organisatie te kunnen beoordelen en verwerken. In dat kader ben jij een belangrijk sparringpartner voor de directeuren , budgethouders, en controllers. Jij voelt je thuis aan de directietafel en weet met overtuigingskracht te adviseren. Je adviezen baseer je op je complexe financiële analyses. Ook stel je prognoses en financiële scenario’s op.


Dit doe je op een gemiddelde werkdag

  • Je bent gesprekspartner, ondersteunt en adviseert het management en directie Jeugd en Zorg;

  • Je hanteert effectieve advisering en samenstelling van de P&C producten samen met lijnmanagers en andere financieel adviseurs;

  • Je voert (maandelijkse) adviesgesprekken, gebruikt hiervoor de Prognosetool uit AMI en de Budget Advies Rapportage in AMI (BAR) en houdt zich aan de spelregels die bij dit proces horen (tijdige aanlevering, afhandeling, kwaliteit, actiepunten, centrale opslag, etc.);

  • Je zorgt voor de totstandkoming van de planning en control producten; periodeafsluiting en dat de producten tijdig aangeleverd worden met een goede kwaliteit, conform de gestelde kaders (zoals bijv. gedefinieerd in de circulaires);

  • Je stelt maand- en kwartaalrapportage op: m.n. analyse en toelichtingen.




Voor deze functie Financieel business partner - Directie Jeugd en Zorg beschik je over:

  • Wo werk- en denkniveau.

  • Minimaal 5 jaar ervaring met financieel advies op directieniveau, met overleg voeren op hoger ambtelijk management en het aansturen van complexe projecten n het kader van beleidsrealisatie in het financiële domein.

  • Ervaring op het snijvlak van financiën, juridisch, politieke en bestuurlijke vraagstukken en het formuleren van strategische financiële adviezen.

  • Ervaring met overleggen op hoger managementniveau in een politiek-bestuurlijke context.

  • Kennis en vaardigheid om heldere adviezen te schrijven met de juiste bestuurlijke accenten.

  • Pragmatische houding in combinatie met analytisch vermogen en digitaal vaardig.

  • Ervaring in het uitvoeren van financiële (trend)analyses en opstellen van financiële overzichten en prognoses

  • Verder heb je een 'can do' mentaliteit, ben je een doorzetter, handig met data en zelfredzaam.

  • Ervaring bij de geemente of rijksoverheid

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten