Yacht Freelance

Freelance ESG Consultant (ZZP)

Geplaatst 10 okt. 2024
Project ID: 9167506
Plaats
Veghel
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 16 apr. 2025
Tarief
79 - 99 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 okt. 2024 12:00

Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid en klaar om impact te maken? Vanderlande, een wereldleider in innovatieve logistieke automatiseringssystemen, heeft duurzaamheid als een van haar strategische prioriteiten. We zijn op zoek naar tijdelijke versterking in ons Global Sustainability Office (GSO) om onze duurzaamheidsstrategie verder te ontwikkelen en te implementeren. Dit is een unieke kans om een sleutelrol te spelen in het realiseren van onze ambitieuze duurzaamheidsdoelen.


Wat ga je doen?

We zijn bezig met het herzien van onze duurzaamheidsstrategie en het invoeren van een gedegen portfoliomanagementsysteem. Dit betekent dat we onze visie vertalen naar concrete doelen en projecten die hieraan bijdragen. Jouw rol zal cruciaal zijn in het beheren van dit proces en het ondersteunen van onze duurzaamheidsinitiatieven.


In nauwe samenwerking met de Strategy & Portfolio Manager, stakeholders binnen de duurzaamheidsstructuur en het leiderschap van de business units, help jij bij de uitvoering van onze strategie en rapporteer je voortgang aan de Head of Sustainability.


Jouw belangrijkste taken:

Portfoliobeheer: Herzien en bijwerken van het portfolio op basis van onze nieuwe duurzaamheidsstrategie en zorgen dat het klaar is voor uitvoering.

Procesimplementatie: Uitrollen van het portfoliomanagementsysteem en processen opzetten voor rapportage en voortgangsbewaking.

Rapportage: Uniforme rapportagesjablonen ontwikkelen en gebruiken om duurzaamheidsvoortgang te monitoren.

Veranderingsmanagement: Ondersteunen van de duurzaamheidscommunity bij de transitie naar nieuwe manieren van werken en voortdurende verbetering stimuleren.

Strategie-uitvoering: Samen met het GSO en de business unit leads zorg je ervoor dat projecten bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelen.

Diverse ESG-opdrachten: Adviseren over duurzaamheidsbeoordelingstools, marktanalyses, koolstofdata en andere relevante activiteiten.


We zoeken een senior consultant of manager met:

  • Ervaring in het ESG-domein en portfolio-implementatie.

  • Een sterke combinatie van strategisch inzicht en hands-on mentaliteit.

  • Bij voorkeur kennis van Jira (dit wordt gebruikt voor portfoliobeheer).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten