Yacht Freelance

Freelance Ervaren Bestuurs- en/of Privacyjurist (ZZP)

Geplaatst 3 jul. 2024
Project ID: 9161290
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 9 jul. 2024 12:00

Bestuursrecht, de AVG en de ontwikkeling van systemen zijn bekend terrein voor jou. Sterker nog, het is jouw ambitie om in het identiteitsdomein aan de slag te gaan. En dat komt goed uit. Want jouw gedegen advies en neus voor de juridische ontwikkelingen in het domein kunnen wij bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens goed gebruiken. 



Achtergrond

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens is dé uitvoeringsorganisatie op het gebied van persoonsgegevens en reisdocumenten voor het Koninkrijk der Nederlanden. We werken aan een goed en veilig beheer en gebruik van de Basisregistratie Personen, het Burgerservicenummer en aan het terugdringen van adres- en identiteitsfouten. Ook zijn we verantwoordelijk voor het stelsel van de Nederlandse reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten). We doen dit werk niet alleen voor gemeenten en andere betrokken overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst, het UWV, de pensioenfondsen en de SVB maar ook en vooral voor de burger. Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk bouwen we samen aan een betrouwbare persoonsinformatievoorziening.


Jouw opdracht

Je voert als senior+ jurist werkzaamheden uit voor het programma Toekomst BRP op het gebied van de BRP. Je ondersteunt het programma op het gebied van (nieuwe) wetgeving naar uitvoering. Als senior+ jurist binnen het programma ben je een juridische vraagbaak en adviseur voor medewerkers van het programma met betrekking tot implementatievraagstukken vanuit huidige en nieuwe wetgeving. Je hebt daartoe actuele en gedegen kennis van bestuurs- en privacyrecht.Daarnaast toets je gegevensaanvragen en stel je besluiten op op basis van de Wet basisregistratie personen. Ook adviseer je gemeenten en beantwoord je juridische vragen van andere (overheids)organisaties over de dienstverlening van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Je ziet toe op toepassing van relevante wet- en regelgeving, weegt het belang van de aanvrager en signaleert knelpunten, mogelijkheden en potentiële risico’s. Vastbesloten maak jij je sterk voor het recht op privacy van de burger. Je werkt hierbij samen met de collega juristen, adviseurs dienstverlening van het programma en de collega’s van de afdeling Beoordelen en Autoriseren.Nieuwe informatie maak je je snel eigen en weet je toe te passen. Je bent in staat om complexe vraagstukken inzichtelijk weer te geven, ook voor niet-juristen. Je kan je in een dynamische omgeving concentreren op je eigen werkzaamheden, maar vindt het ook leuk om mee te denken met collega’s en bent een teamspeler. Je bent in staat om de uitvoering van juridische werkzaamheden te coördineren richting de collega juristen.



Functie-eisen

  • Je hebt een WO opleiding Rechten succesvol afgerond (pré bestuursrecht)

  • Kandidaat beschikt aantoonbaar over grote deskundigheid/ervaring (>10 jaar) op het gebied van bestuurs- en/of privacyrecht.

  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • Ervaring bij de Rijksoverheid heeft de voorkeur - anders binnen de overheid




Naast jouw kennis en ervaring neem jij als jurist de volgende competenties en vaardigheden mee:

• Je bent sterk analytisch, verbindings- en samenwerkingsgericht, flexibel, overtuigend en hebt uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden.

• Je bent in staat om snel te schakelen, overzicht te behouden en hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden.

• Je beschikt over bestuurlijk/politieke sensitiviteit en bent in staat om werkzaamheden te coördineren.


Mocht je worden voorgesteld of afgewezen dan krijg je daar per mail bericht van. Als je wordt uitgenodigd op gesprek dan "preppen" we je persoonlijk ter voorbereiding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten