Yacht Freelance

Freelance Datacenter engineer (ZZP)

Geplaatst 17 okt. 2024
Project ID: 9168080
Plaats
Apeldoorn
Uren
37 Uur/week
Periode
2 jaren
Start: 1 jan. 2025
Einde: 1 jan. 2027
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 nov. 2024 12:00

Vanuit de businessunit System Integrator ga je aan de slag voor een van onze klanten in het veiligheidsdomein en focus je op missiekritische IT. Je werkt intensief met de klant samen in een joint DevOps-projectteam op locatie.

Functieomschrijving:


Jij pakt de lead in het opzetten van de splinternieuwe datacenters. Die zijn over het algemeen kleinschalig, maar – en ook dat maakt jouw baan uitdagend – we werken volledig on-premise. Plus je bent van a tot z verantwoordelijk. Van ontwerpen en implementeren in de bouwfase tot beheren en continu doorontwikkelen in de beheerfase. En dat in een greenfieldomgeving en op basis van een zerotrustarchitectuur. 

Een greep uit jouw werkzaamheden: 


In overleg met de klant stem je af waar de netwerkomgeving aan moet voldoen. Waarna je een ontwerp maakt op basis van HPE of Cisco. 

Vervolgens stel je een kit-list op van alle hardware- en softwarecomponenten die nodig zijn. Ook ondersteun je bij het bestellen ervan bij leveranciers. 

Je richt de datacenters in, programmeert de software, configureert de apparatuur en test volgens de testplannen. 

Voor deze klant in het veiligheidsdomein zijn continuïteit, security en compliancy meer dan cruciaal! Jij waarborgt deze door de juiste collega’s aan te sturen. En zeker zo belangrijk: continue doorontwikkeling, zodat we samen met onze klant voorop blijven lopen. 

Via trainingen en workshops leer je je collega’s én de klant om de omgeving te beheren en te onderhouden. 

Bij de klant en je directe collega’s informatie ophalen en afstemming realiseren; dat gaat jou met je communicatieve skills goed af. Jouw open mind en leergierigheid komen uitstekend van pas om je de nieuwe technologieën waarmee je werkt eigen te maken en de klant daarover te adviseren. Verder ga je graag de uitdaging aan om in de bouwfase de datacenters te bouwen én ze in de run hands-on (mede) te beheren en onderhouden. 

Om dit succesvol te kunnen doen heb je in ieder geval:  


  • Minimaal hbo-niveau. 

  • Gedegen kennis van LAN-technologieën, zoals Ethernet, VLAN, STP, LACP, en VXLAN. Ervaring binnen datacenters is een pre. 

  • Ervaring met routeringsprotocollen en configuraties, zoals OSPF en BGP, en met netwerkbeveiliging.  

  • Een CCNA-certificaat. Een CCNP-certificaat is een sterke pre. 

  • Een rijbewijs: zo’n 60% van je tijd werk je op de ongeveer 8 datacenterlocaties. 

Goed om te weten:


• Je werkt 100% op locatie bij de klant. In verband met de hoge veiligheidseisen is het niet mogelijk om vanuit huis te werken. Het kan ook voorkomen dat je soms op een andere locatie in het land werkt.

• Voor deze functie is een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een Verklaring Geen Bezwaar (VGB, type A of B ) vereist.

• Voor deze functie is het alleen ZZP mogelijk. Helaas kunnen we geen professionals van andere bureaus bemiddelen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten