Yacht Freelance

Freelance Data Analist (ZZP)

Geplaatst 18 jul. 2024
Project ID: 9162344
Plaats
Heerhugowaard, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 jul. 2024 12:00
  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • CV en motivatie in het Nederlands



Als Data analist heb je een belangrijke spin-in-het-web rol in het structureren, valideren en analyseren van data. Je richt je op de informatie in de dienstverleningsprocessen van de afdeling Vergunningverlening, Handhaving, Inkoop, Juridische zaken en Grondzaken (VHIJG).



Samen met collega’s stel je de informatiebehoefte voor het optimaliseren van de processen vast en vervolgens vertaal je de behoefte naar gewenste, benodigde informatie en data (kwaliteit).


  1. Je adviseert (afdelings)management en interne opdrachtgevers bij een correcte registratie van data en signaleert gevraagd en ongevraagd (verbeter)mogelijkheden in het ontsluiten en bewerken van data en de vertaling ervan. Dit doe je bij voorbeeld in het proces van het realiseren van een adequate Spend Analyse en je levert daarmee een belangrijke bijdrage in het monitoren van het inkoopproces binnen onze organisatie.


  2. Je werkt nauw samen met de collega’s van Inkoop, Business Controle, Business Intelligence en Interne Controle in het opstellen, vormgeven en optimaliseren van rapportages, data governance met als doel data voortdurend te verbeteren en goed te benutten in de diverse werkprocessen.

  3. Je denkt vanuit de organisatiebehoefte en bent in staat effectieve werkrelaties op te bouwen. Je neemt deel aan diverse projecten, zowel intern als extern. Je vertaalt ontwikkelingen op het vakgebied van theorie naar praktijk en draagt bij aan de continue ontwikkeling van de data-processen binnen de afdeling en organisatie.

  4. Je bent in je element als je de kwaliteit van data kunt optimaliseren en kunt bijdragen aan accurate sturingsinformatie voor de organisatie. Met een gezonde dosis humor en een pragmatische en hands-on mentaliteit zorg je voor verbinding in werkrelaties en -processen.



 

Eisen:


  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.

  • Bij voorkeur relevante werkervaring als data analist.

  • Analytisch en procesgericht.

  • Goede adviesvaardigheden, communicatief en redactioneel, denkt in mogelijkheden.

  • Resultaatgericht, doorzetter, gedreven, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

  • Verbinder, durft aan te spreken en weet te beïnvloeden en enthousiasmeren, vanuit gedegen en gewaardeerd advies. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten