Yacht Freelance

Freelance Cybersecurity Specialist - System Engineer (ZZP)

Geplaatst 13 mrt. 2024
Project ID: 9152809
Plaats
Hengelo
Uren
40 Uur/week
Periode
2 weken
Start: 13 mrt. 2024
Einde: 25 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 mrt. 2024 12:00

Voor ons hoofdkantoor in Hengelo zijn we op zoek naar een: Cybersecurity Specialist

Tijdens de aanbiedingsfase houd je je bezig met het analyseren van klanteneisen op het gebied van cybersecurity en kom je middels een risico- en haalbaarheidsanalyse tot systeemeisen voor het te leveren systeem. In de vroege ontwikkelingsfase van het systeem voer je de security risico analyse uit, waarbij je o.a. de geschikte security controls identificeert die gedurende het ontwikkeltraject verder uitgewerkt gaan worden. Je werkt nauw samen met de overige projectleden en soms ook direct met de klant.

Job Omschrijving

De geavanceerde radar- en combat-managementsystemen die ontwikkeld worden bij Thales worden steeds intelligenter en complexer. Ze bestaan voor een groot gedeelte uit hardware- en softwarecomponenten die met elkaar communiceren. De cybersecurity specialist heeft de belangrijke taak om de veiligheidsrisico’s van onze producten tot een minimum te beperken door het toepassen van “security by design” principes.

De toepassing van cybersecurity in productontwikkeling zoals bij Thales geschiedt, verschilt wel van de reguliere “IT security”. Basisprincipes en bouwblokken zijn voor een groot deel gelijk, maar er zijn ook verschillen. Binnen een product-ontwikkelorganisatie gaan de cyberwerkzaamheden gelijk op met allerlei andere engineering werkzaamheden: analyseren van klanteneisen, vaststellen van systeemeisen en -architectuur, identificeren en specificeren van deelsystemen in hardware en software, uitwerken van infrastructuur en softwareontwerp, integratie van opgeleverde deelsystemen en verificatie op allerlei niveaus.

Dat houdt in dat je als specialist onderdeel bent van een groot en multidisciplinair team dat samen de klus moet klaren. Als system engineer ben je bekend met system engineering basisprincipes zoals die toegepast worden in een ontwikkelorganisatie voor technisch complexe producten.

Tijdens de aanbiedingsfase houd je je bezig met het analyseren van klanteneisen op het gebied van cybersecurity en kom je middels een risico- en haalbaarheidsanalyse tot systeemeisen voor het te leveren systeem. In de vroege ontwikkelingsfase van het systeem voer je de securityrisicoanalyse uit, waarbij je o.a. de geschikte security controls identificeert die gedurende het ontwikkeltraject verder uitgewerkt gaan worden. Je werkt nauw samen met de overige projectleden en soms ook direct met de klant.

Jouw kennis en inzicht op het gebied van cybersecurity is door je ervaring goed ontwikkeld. Samen met de andere cybersecurity engineers houd je de kennis van het vakgebied bij, vul je elkaar aan en houd je elkaar scherp.



About you

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die (must-have’s):

  • een afgeronde WO of HBO opleiding in een technische richting heeft;

  • bekend is met system engineering principes;

  • bij voorkeur enkele jaren ervaring heeft in het specificeren van cybersecurity oplossingen;

  • goede analytische en conceptuele vaardigheden heeft;

  • communicatief vaardig en initiatiefrijk is en makkelijk met verschillende mensen praat;

  • een teamspeler is en het leuk vindt om te werken in multidisciplinaire teams;

  • een goede beheersing heeft van de Engelse en Duitse taal, zowel mondeling als schriftelijk.




Daarnaast wegen de volgende kwalificaties positief mee in de selectie (nice-to-have’s):

  • achtergrond bij defensie

  • bekendheid met de IT-Grundschutz

  • in bezit van CISSP certificaat;

  • gewerkt hebben in een organisatie waarin complexe technische producten worden ontwikkeld;

  • bekendheid met accreditatie;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten