Yacht Freelance

Freelance Communicatieadviseur Technische Divisie Toezicht en Beoordeling RDW (ZZP)

Geplaatst 15 mei 2024
Project ID: 9157682
Plaats
Zoetermeer
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 14 nov. 2024
Tarief
55 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 mei 2024 12:00

-Belangrijk dat kandidaat voldoet aan alle harde eisen en dat dit ook zichtbaar is op het CV.

-CV en motivatie ontvangen wij graag in het Nederlands.Opdrachtomschrijving:

De RDW staat voor veiligheid en duurzaamheid in de mobiliteit. Op dit gebied gebeurt er veel, heel veel. De technologische ontwikkelingen met impact op mobiliteit gaan snel en dat heeft gevolgen voor hoe wij ons werk doen. Voertuigen ontwikkelen zich en worden met de dag digitaler, er komen steeds meer voertuigsoorten bij wat de diversiteit op de weg vergroot, daarnaast verandert de regelgeving en maakt dit meer mogelijk zoals zelfrijdende functies in auto’s. De uitdaging hierbij is om de verkeersveiligheid te blijven borgen en onze dienstverlening op orde te houden. Voor onze technische divisie(s) zijn we voor 32 tot 36 uur per week op zoek naar een communicatieadviseur (medior) die samen met de senior communicatieadviseur en de andere communicatieadviseurs/ newsroomleden verschillende projecten en, daar waar nodig, het lijnmanagement ondersteunt.

Je treedt op als sparringpartner en adviseur voor de projectleiders en –leden van verschillende projecten. Voorbeelden van projecten zijn implementatie projecten die bijdragen aan onze taak om heldere spelregels te stellen rond voertuigen en het lokaal, technisch beoordelen van voertuigen. Of denk aan het project dat gaat over het verduurzamen van de RDW- keuringslocaties. Daarnaast adviseer je, in voorkomende gevallen, samen met de andere adviseurs het lijnmanagement over het verbeteren van de communicatie. Hierbij is er een proactieve benadering en aanpak nodig, maar weet je ook je organisatiesensitiviteit goed in te zetten. De communicatie- inspanningen zijn gericht op het adviseren over zowel de interne als externe communicatie en de uitwerking hiervan in concrete middelen en acties, uiteraard altijd passend bij de corporate communicatiestrategie van de RDW waarbij de senior adviseur optreedt als je sparringpartner/aanspreekpunt.

De afdeling kan de hulp van een hands on communicatieadviseur goed gebruiken. We zoeken een proactieve adviseur die zowel op tactisch als op operationeel niveau ondersteunt.


Werkzaamheden/ taken:

• als communicatieadviseur lever je actief een bijdrage aan (het continue verbeteren van) de communicatie van de projecten en de lijn. De communicatieadviseur bepaalt samen met de andere adviseurs vanuit de corporate communicatiestrategie, -kaders en –beleid wat er nodig is om de communicatie te verbeteren en welke rol de communicatieadviseur daarin zelf kan spelen.

• je onderhoudt het contact met andere adviseurs en stuurt op samenwerking binnen en tussen divisies.

• als comunicatieadviseur adviseer je gevraagd en ongevraagd de verschillende projecten en het lijnmanagement bij hun communicatievraagstukken, hen bewust te maken van de impact van communicatie en weet daar ook goed op te sturen.

• je zet het advies om in concrete plannen voor de betreffende projecten. Deze plannen leveren een bijdrage aan de strategische doelstellingen van de RDW.

• je werkt de voorstellen in de plannen uit in concrete middelen en acties. Je bent als adviseur dus naast voor het geven van advies op tactisch niveau ook verantwoordelijk voor de uitwerking op operationeel niveau.

• het vervaardigen van content voor de verschillende kanalen is een belangrijk onderdeel van je werk.Functie-eisen:

• Je bent iemand die denkt en werkt op academisch/ hboniveau

• Je beheerst het communicatie vak; je hebt 3-5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie(s).

• Je hebt 5 jaar werkervaring met vergelijkbare werkzaamheden, liefst bij verschillende opdrachtgevers.

• ervaring met (gedrags)verandering en projectcommunicatie is een pré

• Je hebt een uitstekende kennis van het vakgebied (methoden en technieken). Ervaring binnen de overheid of automotive zijn een pre.

• Je hebt inzicht in en kennis van bestuurlijke, politieke en maatschappelijke verhoudingen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten