Yacht Freelance

Freelance Communicatieadviseur Project ASON (ZZP)

Geplaatst 31 jul. 2024
Project ID: 9163170
Plaats
Alkmaar, Op afstand
Uren
24 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 31 jul. 2025
Tarief
40 - 60 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 aug. 2024 12:00
  • Schaal 10

  • Uren: 20-28

  • Thuiswerken is mogelijk


Wij zoeken een communicatieadviseur op een uitdagend project. Ben jij maatschappelijk betrokken, sta je sterk in je schoenen, maar bovenal een scherpe communicatieprofessional? Dan kun jij in het project Asiel, Statushouders, Oekraine en Noodopvang (ASON) jouw ziel en zaligheid kwijt.

Het programma ASON is politiek zeer gevoelig. Voor de politiek-bestuurlijke communicatie hebben we goede advisering vanuit communicatie en bestuursadvies. Een van de projecten binnen het programma is de Ingebruikname van de Robonsbosweg. Op deze locatie worden 150 asielzoekers opgevangen, 150 statushouders en 15 spoedzoekers tijdelijk gehuisvest. We werken daarbij nauw samen met het COA.


Twee typen communicatie zijn – los van het bestuurlijke deel- op deze locatie heel belangrijk:

Interne communicatie


Communicatie met de doelgroepen (bewoners) op deze locatie. We informeren de bewoners over zaken die voor hen relevant zijn (. Particpatie zorg en onderwijs bijvoorbeeld), faciliteren verbinding tussen de bewoners en gaan nadrukkelijk met de bewoners in gesprek over de locatie, hun behoeften en de activiteiten die we daar willen initiëren. Dit doen we samen met onze maatschappelijke partners. We willen een ‘community’ bouwen, die duidelijk in verbinding staat met de rest van onze stad. Er moeten (communicatie)middelen ontwikkeld worden en ook voorlichtingsmateriaal. Daarbij is kennis van de doelgroepen en van de maatschappelijke context cruciaal.

Omgevingscommunicatie- en participatie


Een locatie als de Robonsbosweg is gevoelig vanwege de aard van de locatie en de doelgroepen op de locatie. Dat vraagt om een zorgvuldige communicatie en ook korte lijnen met de directe omgeving. Dat doen we samen met COA. Op onderdelen zullen we nadrukkelijk de betrokkenheid van de omgeving vragen en werken wij met belangengroepen waarin de omgeving vertegenwoordigd is. 



Functie-eisen:


  • Minimaal 2 jaar ervaring met projectcommunicatie

  • Kennis van de doelgroepen en van de maatschappelijke context 

  • Kennis van gemeenten

  • Maatschappelijk betrokken

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten