Yacht Freelance

Freelance Communicatieadviseur Mobiliteit (ZZP)

Geplaatst 5 dec. 2023
Project ID: 9145434
Plaats
Helmond
Uren
16 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 8 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 dec. 2023 01:00

Voor gemeente Helmond zijn wij op zoek naar een collega die het communicatieteam heel 2024 met 16 uur per week (mogelijke uitloop naar 20) wil versterken. Belangrijk dat hij/zij beschikt over uitstekende kennis van het Engels in woord en geschrift.



De uitdaging:

Als communicatieadviseur Mobiliteit heb je voelsprieten in de stad en de organisatie. Je geeft advies, bedenkt een aanpak en voert deze uit. Je zet hoogwaardige (interne en externe) communicatieactiviteiten op rondom de Mobiliteitsopgave van Helmond en de verschillende projecten daarbinnen. Een aantal van die projecten is Europees met Engels als voertaal. Je bent een verbinder van opgaves en vraagstukken. En die zijn er volop in Helmond; op het gebied van slimme mobiliteit, duurzaamheid, het sociaal domein, de transformatie van ons centrum, dienstverlening vanuit ons nieuwe Huis voor de Stad, ga zo maar door. Helmond is een groeistad en volop in ontwikkeling.

Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om te kijken wat er aan de hand is, de vraag achter de vraag te achterhalen en die te vertalen naar de communicatieopgave. Je weet een proactieve houding te combineren met een hands on mentaliteit. Het gaat in deze rol dan ook om denken én doen. Je bent een stevige gesprekspartner en weet collega’s te coachen over de communicatieve kant van beleid. Je bent betrokken bij diverse projecten en opgaven en zet Factor C, omgevingsanalyse, participatie en omgevingsmanagement in om doelen te bereiken. 



Onze ideale collega:

Draagt bij aan een communicatieve organisatie. Vanuit je expertise en inzicht in het krachtenveld denk en help je mee bij een effectieve inzet van communicatie. Je bent in staat om de grote lijnen te bewaken en vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Je vraagt door, weet tot de kern te komen en ziet de samenhang tussen de grote opgaven van de gemeente Helmond. Daarnaast breng je lijn aan in de communicatieactiviteiten, zodat we ons als een herkenbare en betrouwbare partner presenteren in de samenleving. Je bent nieuwsgierig en met jouw sociale vaardigheden, kennis en kunde weet je collega’s mee te nemen. Je vindt het leuk om mee te bouwen aan de veranderingen, ook al is dat op tijdelijke basis. In het complexe werkveld houd je je hoofd koel en je hart warm.



 Verder breng je mee:

  • Aantoonbaar academisch of hbo werk- en denkniveau

  • Aantoonbare ervaring met en inhoudelijke expertise in overheidscommunicatie

  • Denken en doen in termen van Factor C

  • Ervaring met agile werken

  • Oog voor bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden.

  • En een ruime dosis organisatiesensitiviteit

  • Uitstekende kennis van het Engels in woord en geschrift

  • Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging waar je graag de schouders onder zet. Vanwege de veelheid aan opgaves en omdat je je bijdrage wilt leveren aan de maatschappij. En tot slot: Helmond laat je hart sneller kloppen. Welkom in Helmond, de stad van de Makers van de Toekomst!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten