Yacht Freelance

Freelance Communicatieadviseur Griffie (ZZP)

Geplaatst 30 jan. 2024
Project ID: 9149072
Plaats
Helmond
Uren
32 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 5 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 6 feb. 2024 12:00
  • Voor de gemeente Helmond zoeken wij een ervaren communicatieadviseur Griffie. Het is van belang dat de kandidaat gemeentelijke ervaring heeft en begrijpt hoe de verhoudingen tussen de griffie en de gemeenteraad verlopen. Wens is dat een kandidaat ervaring heeft met het schrijven van communicatieplannen.

  • Beschikbaarheid, bijzonderheden en motivatie in het cv opnemen.

  • Tarief niet op het CV vermelden

  • cv's moeten worden aangeleverd conform AVG.



De griffie van de gemeente Helmond was het afgelopen jaar volop in beweging. Kort voor de verkiezingen in 2022 heeft de gemeenteraad kritisch naar zichzelf gekeken én naar zijn ondersteuning. Er is besloten dat er meer geïnvesteerd moet worden in de lokale democratie. Het werkveld van de raad is de laatste jaren steeds groter geworden en de onderwerpen complexer. Daarom is de griffie uitgebreid tot een afdeling van zeven personen, waarvan één fulltime communicatieadviseur. De communicatieadviseur mag z’n tanden gaan zetten in het versterken van de verbinding tussen raad en stad. Er is ruimte voor vernieuwing én voor het pakken van je eigen rol daarin! 

Helmond is een stad in beweging waar een hands on mentaliteit heerst. Er worden plannen gemaakt in interactie met de inwoners. De communicatieadviseur griffie speelt in dit proces een sleutelrol. De communicatieadviseur zorgt er, samen met collega’s, voor dat de gemeenteraad communicatiever wordt. De communicatieadviseur geeft hierbij op strategische wijze advies aan de gemeenteraad, de voorzitter en de leden van de door de gemeenteraad ingestelde commissies over hoe we de interactie met onze burgers op de juiste manier vormgeven en hoe we de betrokkenheid van ‘de Helmonder’ kunnen vergroten. 

De raadsgriffie valt rechtstreeks onder de gemeenteraad en staat los van de gemeentelijke organisatie. Echter werk je natuurlijk veel samen met de gemeentelijke organisatie zoals de collega’s van de afdeling communicatie. Bij de gemeente Helmond staat verbinding centraal. 



Functie-eisen:

  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

  • Je bent een (communicatie)adviseur pur sang.

  • Daarnaast ben je stressbestendig, integer en flexibel inzetbaar.

  • Bovenal weet je hoe het gemeentelijke bestuur in elkaar zit, heb je inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen en beschik je over de nodige overtuigingskracht en excellente social media skills.

  • Jij weet wanneer je welk middel op welke manier moet inzetten om mensen mee te nemen in de veranderende wereld. 

  • Kortom, je bent een verbinder van opgaves en vraagstukken. Vanuit strategie ga je zelf aan de slag met de middelen. Je bent zowel adviserend als meewerkend bezig. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten