Yacht Freelance

Freelance Communicatieadviseur Expertiseleider van Klantreismanagers (ZZP)

Geplaatst 3 sep. 2024
Project ID: 9165077
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 15 mrt. 2025
Tarief
80 - 107 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 sep. 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen en dat dit dus ook goed zichtbaar is in CV en Motivatie. Daarnaast dat je ook zo goed mogelijk voldoet aan de wensen.

  • Ook het beste als deze goed naar voren komen op CV en/of motivatie. Beide ontvangen we graag in het Nederlands!


Als expertiseleider van de klantreismanagers en kanban masters heb je een duidelijke visie op het uitvoeren goed stakeholder/accountmanagement en op het toepassen van agile werken in een overheidsorganisatie. Je geeft functioneel leiding aan de expertises klantreismanager en kanban master. Samen met de (4) klantreismanagers zorg je ervoor dat het stakeholder/accountmanagement binnen RVO gericht op het continue verbeteren van de klantbeleving goed wordt geborgd. Samen met de (4) kanban masters zorg je ervoor dat het agile werken in ons team wordt geborgd.

Ons team is opgedeeld in vier zogenaamde multidisciplinaire Service Verbeter Teams (SVT) met daarin vijf verschillende expertises. klantreismanager en kanbanmaster zijn twee van die expertises. De andere zijn: klantonderzoek, service design en klantdata-analyse.

Als expertiseleider is je voornaamste verantwoordelijkheid dat de expertise zich door ontwikkelt zodat de klantreismanagers en kanban masters steeds beter worden in hun vak en ook het hele team meer kennis en vaardigheden krijgt op het gebied van stakeholdermanagement en agile werken.

Als expertiseleider ben je in staat om collega klantreismanagers en collega kanban masters te begeleiden, coachen, adviseren en trainen op hun expertisegebied. Daarnaast werk je verder aan het ingezette pad om de basis rondom deze rollen in het team te verstevigen. Op dit moment wordt onder andere gewerkt aan inzicht in de benodigde vaardigheden en kennis (skillmatrix) zodat bijvoorbeeld persoonlijke leerpaden voor de klantreismanagers en kanban masters kunnen worden uitgewerkt. Naast het ontwikkelpad begeleid je de klantreismanagers en kanban masters ook bij de dagelijkse werkzaamheden die zij hebben in de SVT's en de expertiseteams.

Als expertiseleider houd je samen met de strategisch adviseur en de teammanagers Klantinzicht de ontwikkeling op het gebied van agile werken in het hele team in de gaten.

Achtergrond over de SVT's en expertise en de rollen van Klantreismanager en Kanban master: Met de SVT's verbeteren wij de dienstverlening voor de klanten van RVO. Dit doen we door het ophalen van klantbehoefte (klant- en dataonderzoek), het omzetten van deze behoefte in actiegerichte aanbevelingen en het bijdragen aan de uiteindelijke implementatie daarvan.

De klantreismanager houdt zich bezig met het verbeteren van de dienstverlening van RVO. Daarvoor geeft hij/zij functioneel leiding aan een multidisciplinair SVT van CX professionals. De klantreismanager is één van de ambassadeurs op het gebied van klantgerichtheid binnen RVO en gaat in gesprek met de organisatie over vraagstukken die spelen. Daarnaast is de Klantreismanager verantwoordelijk voor het binnenhalen en uitvoeren van opdrachten, de kwaliteit van de producten van het SVT en het prioriteren van lopende onderzoeken en verbeteringen op basis van waarde.

De kanban master is van begin tot eind betrokken bij projecten van het SVT. Taken zijn bijvoorbeeld: het team helpen met projecten prioriteren, verbeteren van de samenwerking, bespreekbaar maken van onderstroom, plannen, meehelpen schrijven van projectvoorstellen, faciliteren van werksessies (bijv. een brainstorm, werksessies of een retro), etc. Steeds vanuit een agile werkhouding en met de blik op het verhogen van klantbeleving (customer experience). De kanban master is ook betrokken bij één van de expertiseteams. Samen met de betreffende expertiselead zorgt de kanban master voor continue kennisdeling, ontwikkeling en samenwerking binnen de expertiseteams. De expertiseteams werken met de Objectives&KeyResults methode (OKR).



Harde-eisen:

• HBO werk en denk niveau

• minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in agile werken, bijvoorbeeld als agile coach

• minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met stakeholdermanagement/accountmanagement

• minimaal 3 jaar kennis van Custormer Experience (CX) in de breedte

• minimaal 3 jaar antoonbare zelfstandige werkervaring in advies trajecten

• agile gecertificeerd

• (agile) coach opleiding



Functie-wensen:

• OKR (objectives & key result) methodiek

• Customer experience management

• Teamprocessen

• Projectmatig werken

• Projectondersteuning

• Gemakkelijk in contacten leggen

• Klantgericht en praktische instelling

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten