Yacht Freelance

Freelance Coördinerend Behandelaar Hoge en/of Gevoelige Geldelijke Strafzaken (ZZP)

Geplaatst 8 jul. 2024
Project ID: 9161541
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 aug. 2024
Einde: 15 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 jul. 2024 12:00

Functieomschrijving

We zoeken coördinerend behandelaars (2) voor hoge en/ of gevoelige strafrechtelijke geldelijke sancties. Je gaat je bezighouden met het succesvol afronden van diverse geldelijke strafzaken, waaronder complexe ontnemingsmaatregelen, boetevonnissen, maatregelen kostenverhaal, schadevergoedingsmaatregelen en ook Europese geldelijke sancties en confiscatiebeslissingen. Je werkt nauw samen met verschillende ketenpartners en neemt de verantwoordelijkheid voor de coördinatie en advisering in zeer hoge en/of gevoelige dossiers. Daarnaast is het de bedoeling dat er kennisoverdracht plaats vindt naar de beoordelaars binnen het team, deze kennisoverdracht kan gaan over : data-analyse, fiscaliteit, financieringsvormen, vastgoed, crypto, ingewikkelde bedrijfsconstructies, internationale mogelijkheden (geld of vermogen buiten Nederland) en/of het voeren van goed onderzoek. Opdrachtgever is een nieuw team aan het opbouwen, jouw rol zal met name liggen in het oppakken van zaken, het mee uitbouwen van een netwerk en het team naar een hoger niveau brengen.

De coordinerend behandelaar is een nieuwe functie binnen de direktie en binnen een team dat in ontwikkeling is. Doel is dat er nieuwe kennis en vaardigheden binnen het team komt. We hebben tijdelijke externe ondersteuning nodig met kennis die ons verder kan helpen met de ontwikkelingen en iemand die ervaring heeft met behandelen/ coördineren van grote en gevoelige zaken (in beginsel zaken van boven de 500.000 euro). Met een externe wil opdrachtgever versnellen in de doorontwikkeling.




Vereisten

  • Brede juridische werkervaring op meerdere rechtsgebieden die bij de behandeling/ executie van de hoge en/ of gevoelige straftechtelijke strafzaken aan de orde is, zoals fiscaal recht, financieel recht, strafrecht, civielrecht, ondernemingsrecht en internationaal recht (graag benoemen welke specialiteit je bezit, zodat we als team verschillende kennis en vaardigheden bijeen brengen).

  • Onderzoeksvaardigheden en ervaring met complexe juridische casuïstiek.

  • Ervaring met Financieel Economische Criminaliteit, opgedaan binnen de overheid of bij banken en/of accountantskantoren.

  • Ervaring in de strafrechtketen, de dynamiek van grote en gevoelige zaken en de rol van de verschillende ketenpartners. Ervaring met ondermijning oa witwassen en schijnconstructies. Ervaring met het leggen van beslag en het uitwinnen daarvan.

  • Juridische Master Kennis van Financieel Economische Criminaliteit (FEC)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten