Yacht Freelance

Freelance Civieltechnische Kostendeskundige (ZZP)

Geplaatst 22 aug. 2024
Project ID: 9164337
Plaats
Groningen
Uren
16 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 21 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 aug. 2024 12:00

Civieltechnische Kostendeskundige - Gemeente Groningen


Uitvraag raamcontract

De Afdeling Stadingenieurs maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling. Wij geven daadwerkelijk uitvoering aan de herinrichting van de openbare ruimte en aan de grotere onderhoudsprojecten. Samen met onze interne opdrachtgevers en met alle extern betrokken partijen zorgen wij er voor dat de projecten van de tekentafel gerealiseerd worden in onze mooie gemeente.

Voor het team Projectleiding en Bedrijfsbureau zijn we op zoek naar een kostendeskundige die voor 12 tot 16 uur ons kan ondersteunen in het maken van calculaties voor diverse, soms behoorlijk complexe, projecten.

We kennen een grote variatie aan projecten op het gebied van wegen, bruggen, groen water/riolering. Het kan gaan om nieuwe aanleg, reconstructie/herinrichting of onderhoud. De kostendeskundige die we zoeken moet de complexiteit van een project kunnen inschatten, hoe lang het duurt en wat voor risico’s er aan de orde zijn. Die risico’s moeten ook worden afgeprijsd.


Het rekenwerk varieert van zeer gedetailleerd tot heel globaal, van globale raming, tot een besteksbegroting, en alles wat er tussen zit. De kostendeskundige moet uit de voeten kunnen met de SSK systematiek. Uiteindelijk resulteert dit rekenwerk in een kostenadvies, dus de adviesvaardigheden moeten ook op orde zijn. Hierbij moet iemand cijfers kunnen vertalen naar begrijpelijke tekst, waarbij het van belang is dat je dit ook kunt uitleggen aan collega’s van andere afdelingen en disciplines. Als laatste maakt het toetsen van calculaties van externen onderdeel uit van de opdracht.



Functie-eisen

-Affiniteit met LCC, duurzame rekenmethodes als MKI en Dubocalc is een pré.

-We zoeken iemand met een nauwkeurige en evenwichtige houding, en ruim voldoende kennis en kunde als het gaat om het rekenwerk in civieltechnische projecten in de herinrichting van de openbare ruimte.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten