Yacht Freelance

Freelance Casemanager Verzuim Den Haag Werkt (ZZP)

Geplaatst 2 aug. 2024
Project ID: 9163284
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 2 aug. 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
60 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 aug. 2024 12:00

De Casemanager Verzuim binnen de Specialistenpool van Den Haag Werkt is de specialist op het gebied van verzuim, inzetbaarheid en re-integratie. Je zet deze kennis en ervaring in ten behoeve van medewerkers bij Den Haag Werkt. Daar bieden we passend werk aan medewerkers, vallend onder de cao Sociale Werkvoorziening en cao Aan de slag, die een beschermde werkomgeving nodig hebben.



Wat ga je doen?


De Casemanager Verzuim is belast met het adviseren in en behandelen van complexe verzuim- en re-integratiedossiers. De reden om een dossier aan te melden laat drie hoofdcategorieën zien:


- Door fysieke en/ of psychische redenen (mogelijk) niet meer in staat het eigen werk te doen;

- Gedrag- en/of functioneringsproblemen (kan iemand niet werken of wil iemand niet werken);

- Spanningen op de werkvloer, waardoor behoefte bestaat aan begeleiding door een externe partij.

Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de aanpak van verzuim en re-integratie. Uitgangspunt hierbij zijn de mogelijkheden van de medewerker gericht op een snelle en duurzame terugkeer in het werk. Hierbij kijk je zowel naar het proces als de wijze waarop dit wordt ingevuld.


Je neemt regelmatig deel aan SMT’s met leidinggevenden. Je bewaakt (mede) termijnen en interventies in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter en bent contactpersoon en sparringpartner voor diverse stakeholders zoals de HR Adviseurs, bedrijfsmaatschappelijk werkers en arbeidsdeskundigen binnen de Specialistenpool, bedrijfsartsen en Praktijkondersteuners bedrijfsartsen, psychologen en het UWV.

Als Casemanager Verzuim houd je je ook bezig met overstijgende thema’s zoals: regres- en, bezwaarzaken, sanctie- en WIA-beleid, trainingen en thema-sessies.


Verder lever je als verzuimcoach een actieve bijdrage aan projecten en lever je input voor rapportages.


Als casemanager Verzuim bij de Specialistenpool van Den Haag Werkt heb je aantoonbare affiniteit met de doelgroepen SW, Beschut en Banenafspraak. Verder heb je ruime ervaring met de onderwerpen verzuim, re-integratie en sociale zekerheid en ben je uitstekend bekend met de wet- en regelgeving binnen de sociale zekerheid, zoals de Wet Verbetering Poortwachter en WIA. Je weet deze kennis in uiteenlopende situaties toe te passen.


Je bent communicatief vaardig en een stevige, ondernemende professional met goed ontwikkelde rapportage- en adviesvaardigheden.



Eisen:


- HBO werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde studie.

- Motivatie toevoegen

- Het diploma Casemanager Regie op Verzuim (ROV)

- het diploma Register Case- en Casemanagement (RCCM) of bent hier mee bezig;

- Ervaring met motiverende gespreksvoering is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten