Yacht Freelance

Freelance Business Controller bij Gemeente Voerendaal (ZZP)

Geplaatst 9 okt. 2024
Project ID: 9167495
Plaats
Voerendaal, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 4 nov. 2024
Einde: 1 okt. 2025
Tarief
0 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 okt. 2024 15:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen en zo goed mogelijk aan de wensen.

  • We ontvangen graag heldere motivatie en CV, beide in het Nederlands



Ben jij een expert die de afdeling, het bestuur, management en collega’s van de gemeente Voerendaal kan adviseren over strategische vraagstukken?

Daarnaast samen met het team zorgdraagt voor de uitvoering hiervan, evenals proces verbeteringen en projecten zoals de P&C cyclus? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De financiële functie bij de gemeente Voerendaal verandert. We hebben een slag gemaakt op de verbetering van de P&C-cyclus en gaan nu aan de slag met de doorontwikkeling ervan. Dit betekent dat we een volgende stap gaan zetten in automatisering en digitalisering inclusief het intrinsiek borgen van het proces bij medewerkers, college en raad. We koersen daarbij op een efficiëntere (financiële) bedrijfsvoering op basis (financiële) data in dasboards, waardoor strategische sturing en advisering beter tot hun recht komen. Als business controller geef je mee vorm aan deze verandering, zodat je Voerendaalse collega’s het gemak van deze werkwijze gaan ervaren.




Wat ga je doen?

  • Coördinatie en uitvoering van de P&C cyclus waarbij voortdurend aandacht is voor actualisatie en waar nodig verbetering.

  • Vormgeven en uitvoeren van de veranderopgave op het gebied van digitalisering en automatisering van informatiesystemen, administratieve systemen, werkwijzen en procedures.

  • Begeleiding en coaching van medewerkers (mentorrol) in de veranderopgave inclusief borging van (gebruik van) veranderde processen en systemen.

  • Integrale advisering, als kritisch en betrokken sparringpartner.

Uren zijn in overleg, hierbij is 24-32 uur mogelijk. Thuiswerken is ook mogelijk in overleg.




Eisen

  • Je hebt een hbo of academisch werk- en denkniveau bij voorkeur op bedrijfskundig, bedrijfseconomisch of financieel gebied en ervaring in een complexe bestuurlijke omgeving.

  • Gemeentelijke ervaring is een vereiste.

  • Dat combineer je met een scherp oog voor de maatschappelijke en politieke context en bijbehorende kansen en risico’s. Je bent een daadkrachtige persoonlijkheid met sterke communicatieve vaardigheden die graag op resultaat stuurt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten