Yacht Freelance

Freelance Business controller (junior) (ZZP)

Geplaatst 19 aug. 2024
Project ID: 9164124
Plaats
Deventer, Hybride
Uren
40 Uur/week
Periode
2 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 4 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 aug. 2024 12:00

De (junior) business controller voert bedrijfseconomische analyses uit als investeringsanalyses en kostprijsberekeningen. Tenslotte heeft de (junior) business controller een belangrijke rol in het continu verbeteren van operationele processen en de controles daarop. Als (junior) business Controller bied je het management inzicht in de performance van de organisatie en lever je een belangrijke bijdrage aan de verbetering van die performance. Daarbij zorg je voor het ontwikkelen en opstellen van managementrapportages.

De (junior) business controller heeft een belangrijke rol in het bewaken en verbeteren van de effectiviteit en doelmatigheid van de organisatie. Enerzijds om zo de voorspelbaarheid van de organisatie(onderdeel) te vergroten. Anderzijds om de realisatie van de doelstellingen tegen zo'n laag mogelijke kosten te realiseren. De (junior) business controller voorziet het management en de directie van informatie en advies om dit mogelijk te maken. Een (junior) business controller voert hiertoe onder meer de volgende werkzaamheden uit:

 


Procesoptimalisatie;


Verder heeft de (junior) business controller ook een rol in het continu verbeteren van de bedrijfsprocessen. Door de activiteiten in de organisatie te meten is het mogelijk om de bedrijfsprocessen continu te verbeteren. Prestaties worden onderling én in de tijd met elkaar vergeleken. Waarbij de norm steeds hoger komt te liggen. Niet om de mensen harder te laten werken maar om de mensen slimmer te laten werken. Begrippen als lean, verspilling, klantgerichtheid, kwaliteitsmanagement, verbeterborden en meten=weten staan hierbij centraal. 



Investeringsanalyse;


In de gereedschapskist van de (junior) businesscontroller mag de investeringsanalyse als methode niet ontbreken. Een (junior) businesscontroller kan meerdere investeringsselectiemethoden toepassen. En is zich ervan bewust dat de uitkomsten van de verschillende methoden in samenhang beoordeeld moeten worden om tot een juiste keuze te komen. Begrippen als (contante waarde van de) kasstromen, restwaarde, scenarioanalyse, terugverdienperiode, risicoprofiel en disconteringsvoet staan hierbij centraal. 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten