Yacht Freelance

Freelance Business Architect (ZZP)

Geplaatst 22 feb. 2024
Project ID: 9151074
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
10 maanden
Start: 11 mrt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
0 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 mrt. 2024 12:00

De Koers DUO en de bijbehorende Stip Particuliere Klant schetsen een toekomstbeeld waar ook de directie Onderwijsvolgers (OVG) in 2030 aan wil voldoen. Het is een beeld, het zijn grote lijnen, en het is bij lange na niet volledig.

Om in 2030 een vitale directie te zijn die steeds denkt en werkt vanuit het perspectief van de klant is meer nodig. Op alle aspecten van SCOMPAFIJTHE zullen we moeten nadenken wat de Stip betekent en wat we op dat aspect moeten aanpassen om maximaal aan het grote geheel bij te dragen. Dat betekent overigens niet dat we eerst een blauwdruk van OVG in 2030 gaan maken. Maar wel concepten en modellen uitwerken die dienen als kader voor een stapsgewijze, lerende ontwikkeling.

De business-architect staat opgesteld om inhoudelijke regie te voeren op de realisatie van het toekomstbeeld. Dat betekent in eerste instantie het uitwerken van een beeld van de nieuwe organisatie in een aantal concepten en modellen, maar ook hieruit werkpakketten definiëren om in een logische volgorde stappen te zetten. Wat moet eerst? Wat kan later? Welke kansen dienen zich aan? En daarna monitoren of de stappen die de organisatie zet nog steeds in lijn liggen met de concepten.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontstaan van een integraal, samenhangend en gedragen beeld van OVG 2030 en adviseren over de realisatie hiervan aan de directeur OVG en zijn MT. Je bent onderdeel van een team waarmee je een samenhangend geheel van uitgangspunten, concepten, modellen, etc. kunt realiseren die vervolgens als kader en richting voor de ontwikkelingen gebruikt kunnen worden.

In dit team komen onder andere strategische en tactische adviseurs en architecten en (bedrijfs)analisten samen; gezamenlijk kunnen jullie alle aspecten van SCOMPAFIJTHE invullen. Het toekomstbeeld wordt vertaald in modellen, concepten, processen, kaders en uitgangspunten en ingebed in de DUO-brede kaders zoals de Koers DUO. Om te kunnen definiëren welke stappen moeten worden gezet om de Stip te realiseren, is het noodzakelijk om eerst de huidige situatie in kaart te brengen. Vanuit het verschil tussen IST en SOLL geef je advies over het definiëren van initiatieven waarmee OVG stapsgewijs onderdelen van de Stip kan realiseren.


Gewenste aantal jaar ervaring: 3

Ruime ervaring met mensgerichte dienstverlening en veranderprocessen die dit ondersteunen. Bij voorkeur opgedaan in het domein van publieke dienstverlening(bijvoorbeeld de Rijksoverheid).

Ervaring met complexe (multidisciplinaire) modellen en systemen: 3

WO werk- en denkniveau; afgeronde academische opleiding met een sterke bedrijfskundige component.

FUNCTIE WENSEN

  • Bestuurlijke / organisatie sensitiviteit en overtuigingskracht

  • Omgevingsbewustzijn

  • Sterke communicatieve vaardigheden op tactisch en strategisch niveau: inhoud kunnen overbrengen

  • Resultaatgericht

  • Hoge acceptatiegraad in alle lagen van de organisatie: zowel Boardroom-proof als gesprekspartner voor de werkvloer.

  • Hiërarchisch ongevoelig.

  • Een netwerker en verbinder: samenwerken

FUNCTIE EISEN

  • Bewezen aantal jaar ervaring met het inhoudelijk vormgeven en aansturen van organisatieveranderingen, daarbij bijvoorbeeld gebruik makend van en kennis van business architectuur / enterprise engineering in brede zin (SCOMPAFIJTHE-breed)

  • Ervaring met en kennis van business architectuur / enterprise engineering in brede zin (SCOMPAFIJTHE-breed)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten