Yacht Freelance

Freelance Business Analist (ZZP)

Geplaatst 5 mrt. 2024
Project ID: 9152030
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 mrt. 2024 12:00

Sinds de inwerkingtreding van de wet USB is het CJIB namens de minister voor Rechtsbescherming regisseur van de tenuitvoerlegging van straffen in de executieketen. Die taak wordt binnen het CJIB uitgevoerd door de Directie Executie. Naast de reeds bestaande taken en werkzaamheden zullen de komende jaren diverse nieuwe taken op het CJIB afkomen. Een van de onder handen trajecten in dit kader is de verantwoordelijkheidsoverdracht DJI – CJIB; berekenen einddatum en bijbehorende termijnbewaking. Onderdeel van het project is het uitwerken van het Ketenwerkproces. Hiertoe is een (kern)team samengesteld waarvoor het CJIB een Business analist zoekt. De business analist maakt onderdeel uit van het projectteam. Als Business Analist werk je aan scherpzinnige oplossingen ga je voor voelbare veranderingen. Complexe vraagstukken oplossen, creatieve oplossingen vinden, voor jou is geen dag hetzelfde. Je creëert draagvlak voor groeigerichte verandering. Als business analist ben je verantwoordelijk voor het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de organisatie én het vertalen naar doeltreffende oplossingen. Dat lukt jou uitstekend want jij bent gedreven, resultaatgericht en niet snel tevreden. Jouw analytische blik, procesmatige inzicht en praktische instelling maken van jou de business analist met net dat beetje extra.



Onder aansturing van de Programmamanager word jij toegevoegd aan het projectteam. Met jouw gestructureerde aanpak lever jij snel goede resultaten, maar help je ook in de breedte door verder te kijken naar waar men behoefte aan heeft. Zo breng je ook een dosis ervaring mee op het gebied van processen, procesbeschrijvingen en projectmanagement. Voor de rol is het van belang dat je beschikbaar bent om met enige regelmaat op locatie te werken.



Concreet wordt het volgende van je verwacht:

  • Het opstellen van een plan van aanpak om te komen tot een kwantitatieve en kwalitatieve analyse.

  • Het opstellen van een kwantitatieve en kwalitatieve probleemanalyse met zoveel mogelijk cijfermatig inzicht in waar en hoe vaak het niet goed gaat in het

  • berekenen van de einddatum van vrijheidsbenemende sancties. Voor deze opdracht en om meer zicht te krijgen in de diverse(keten)werkprocessen, neem je ook deel aan de uitwerking van de ketenwerkprocessen voor het berekenen van de einddatum.

  • De door jou opgehaalde inzichten vertaal jij naar beoordeling (voor- en nadelen) van de volgende oplossingsrichtingen.

  • Onderscheid maken tussen onderbouwing voor centralisatie;

  • Onderbouwing voor centralisatie én taakoverdracht naar CJIB;

  • Onderbouwing voor berekenen einddatum in combinatie met termijnbewaking.



Voor deze opdracht werk je nauw samen met een werkgroep bestaande uit departement JenV, DJI en CJIB. Het uitwerken van het KWP en de verdieping van de probleemanalyse zijn onderdeel van een groter traject: de verantwoordelijkheidsoverdracht DJI –CJIB berekenen einddatum en behorende termijnbewaking. Dit traject loopt sinds 2022 weer in een nieuwe vorm. Voor de verdere besluitvorming is een goede onderbouwing van de probleemanalyse en beleidsverkenning noodzakelijk. Daar zal jij als business analist aan bijdragen.



Functie-eisen

  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring met business analyse, bij voorkeur in een complexe werkomgeving.

  • Je kan op operationeel, tactisch en strategisch niveau schakelen en je hebt oog voor de diverse spanningsvelden en houdt hierbij rekening met de politieke en maatschappelijke gevoeligheden.

  • Je hebt kennis van en ervaring met de Agile werkwijze en gedachtengoed (sprintplanningen en tussentijdse demo’s/opleveringen).

  • Je hebt ervaring met het werken vanuit een adviserende rol.

  • HBO/WO-niveau.

  • Kennis van (wet en praktijk van) Uitvoeringsketen Strafrechtelijke Beslissingen (USB), wet SenB, Samenwerkingsreglement USB of Ketenhandvest Tenuitvoerlegging is een pre.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten