Yacht Freelance

Freelance Bezwaar- en Beroepsjurist (ZZP)

Geplaatst 17 mei 2024
Project ID: 9157929
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 17 jun. 2024
Einde: 20 jan. 2025
Tarief
0 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 mei 2024 12:00

Mooie opdracht voor ervaren juristen bezwaar/beroep. Het Ministerie van Financiën zoekt meerdere senior juristen voor in hun bestaande team. Heb je ervaring met bezwaar én ook met beroep, lees dan verder! 

Binnen het ministerie van Financien loopt er een project Hersteloperatie kinderopvangtoeslag. Hiervoor zoeken we serieuze versterking. (let op: je komt te werken voor het ministerie en niet voor UHT)

Opdrachtomschrijving

Veel ouders en kinderen ondervinden nog dagelijks de gevolgen van de problemen met de kinderopvangtoeslag, zowel fysiek en mentaal als financieel. De overheid wil recht doen en helpt ouders bij herstel. Als medewerker bezwaar en beroep draagt de kandidaat eraan bij dat ouders een nieuwe start kunnen maken. Het belangrijkste doel: waarborgen dat we zorgvuldig, consistent en tijdig bezwaar- en beroepsschriften behandelen. Zo zorgt de kandidaat ervoor dat ouders rechtvaardig worden behandeld en helpt de kandidaat mee hun leven écht weer op de rit te krijgen.

SBN is de uitvoeringsorganisatie die gedupeerde ouders helpt bij het afbetalen van hun achterstanden op hun private schulden. Wanneer gedupeerde ouders het niet eens zijn met de manier waarop zij zijn geholpen bij het oplossen van hun (private) schulden, kunnen zij bezwaar maken. Deze bezwaren worden in eerste instantie bij DG Herstel of SBN ingediend, en SBN bereidt een inhoudelijk dossier voor. De kandidaat is verantwoordelijk voor het beslissen op deze bezwaarschriften. Daarvoor zoet kandidaat individuele zaken tot de bodem uit. Kandidaat doorgrondt complexe informatie, en weegt de argumenten van ouders en alle verdere informatie af om te beoordelen of de oorspronkelijke beslissing moet worden herzien. Vaak gaat het om beslissingen waar voor de ouders veel van afhangt. 

Namens het Ministerie van Financiën helpt het Ondersteuningsteam voor gedupeerde ouders in het buitenland (OTB) ook gedupeerde ouders die niet meer in Nederland wonen. Hulp van het OTB is vergelijkbaar met de ondersteuning door gemeenten op verschillende leefdomeinen (financiën, gezin, gezondheid, werk en wonen). Daarnaast helpt het OTB ouders en gezinnen eventueel met het voorbereiden van terugkeer naar Nederland als die wens er is. Maatwerk is het uitgangspunt, ouders wonen verspreid over 40 verschillende landen. Voor de ondersteuning die wordt geboden wordt een beschikking opgesteld. Ook hiervoor kunnen gedupeerde ouders – indien zij het niet eens zijn met de beschikking – een bezwaar indienen.

Mochten de ouders het niet eens zijn met de beslissing op bezwaar, dan staat er voor hen ook de mogelijkheid open om hier tegen in (hoger) beroep te gaan. Vooral hier ben je verantwoordelijk voor en ga je aan de slag met de complexe materie en voert zitting in de rechtbank of bij de Raad van State. Gezien de fase van het programma voor private schulden ligt hier de focus van de werkzaamheden.



Profiel

We zoeken versterking voor de komende tijd in ons bezwaar en beroepszakenteam. We hebben een vast team van vier medewerkers met daarom heen een flexibele schil van 10 tot 15 personen, dus je staat er zeker niet alleen voor. Daarnaast wordt de eerste dagen een training verzorgd en krijgt je voor een langere periode een buddy toegewezen. Let op! De nadruk in deze rol ligt op beroep!

De opdracht betreft de inhuur van 5 senior medewerkers voor 6 maanden met een mogelijkheid tot 2x een verlenging van 6 maanden.



Harde Knock-out eisen

  • afgeronde hbo of wo opleiding rechten (& relevante vervolgopleidingen)

  • minimaal 5 jaar specifieke deskundigheid en ervaring met de Awb

  • minimaal 7 jaar juridische ervaring met bezwaar- en beroepszaken

  • minimaal 3 jaar ervaring met het voeren van zittingen in de rechtbank en/of Raad van State

--> Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de knock-out criteria / harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

Mocht je worden voorgesteld of afgewezen dan krijg je daar per mail bericht van. Als je wordt uitgenodigd op gesprek dan "preppen" we je persoonlijk ter voorbereiding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten