Yacht Freelance

Freelance Beleidsmedewerker Impact Economy (ZZP)

Geplaatst 22 feb. 2024
Project ID: 9151098
Plaats
Den Haag
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 feb. 2024
Einde: 22 aug. 2024
Tarief
0 - 5.73 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 feb. 2024 12:00

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven beleidsmedewerker om ons team bij de gemeente Den Haag te versterken! Wegens ziekte van een van onze teamleden zoeken wij een tijdelijke vervanger voor een periode van zes maanden. Ben jij de dynamische professional die ons kan helpen ons doel te bereiken?

In Den Haag streven we al meer dan een eeuw naar een betere wereld en het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. 'Doing good and doing business' is een integraal onderdeel van onze stadscultuur. Als beleidsmedewerker Impact Economy maak je deel uit van het ImpactCity-team binnen de afdeling Economie, waarbij je een cruciale rol speelt in de verdere ontwikkeling van Den Haag als een toonaangevende impactstad in Europa.

Den Haag heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een omvangrijk impactecosysteem, bekend als ImpactCity, gericht op het versnellen van de overgang naar een duurzame economie. Hoewel de infrastructuur en het netwerk zijn opgebouwd, is er nog ruimte voor groei. Jouw taak is om dit ecosysteem verder uit te bouwen, Haagse bedrijven te stimuleren en meer ondernemers, investeerders en belanghebbenden aan Den Haag te binden.


Als lid van het ImpactCity-team bij de afdeling Economie wordt van jou verwacht dat je breed inzetbaar bent. Je speelt een belangrijke rol in het versterken van de interne samenwerking met andere profielclusters en afdelingen, om de volledige potentie van Den Haag als ImpactCity te benutten. Daarnaast werk je nauw samen met andere teams zoals Energietransitie, Duurzaamheid, Internationaal, Sociaal Ondernemerschap (SZW) en OCW op het gebied van onderwijs en talent.

Naast interne en beleidsmatige werkzaamheden krijg je ook de kans om extern te netwerken en contact te leggen met ondernemers en belanghebbenden binnen het ImpactCity-netwerk. Samen met de programmamanager en accountmanager werk je aan het betrekken van onderwijs en talent bij ImpactCity en draag je bij aan de groei van het ecosysteem door middel van programmering, evenementen, partnerschappen, Europese projecten en het aantrekken van congressen en bedrijven.

Ben jij klaar om een verschil te maken en mee te bouwen aan Den Haag, ImpactCity, waar goed doen en zaken doen hand in hand gaan? Solliciteer dan nu en draag bij aan een duurzamere toekomst!




Vereisten

  • Universitaire opleiding, bij voorkeur in economie, innovatie, bestuur, beleid of gerelateerde vakgebieden.

  • Ervaring in het ontwikkelen van beleid en strategie op het gebied van innovatie, ondernemerschap, ecosystemen, economische clusters, duurzame economie of aanverwante onderwerpen.

  • Uitstekende netwerkvaardigheden en sterke sociale vaardigheden.

  • Vermogen om overtuigend te redeneren en te argumenteren.

  • Diepgaand inzicht in belangen en het vermogen om overlappende belangen tussen verschillende afdelingen en diensten te identificeren en concrete projecten te initiëren op die gebieden.

  • Comfortabel in een dynamische omgeving.

  • Kennis van politiek-bestuurlijke contexten en bekwaamheid om effectief te opereren binnen deze omgevingen.

  • Vaardigheid in helder en creatief schrijven.

  • Vermogen om creatieve oplossingen te bedenken en resultaatgericht te werken.

  • Sterke focus op de markt en marktoriëntatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten