Yacht Freelance

Freelance Beleidsmedewerker Energiearmoede SZW (ZZP)

Geplaatst 8 aug. 2024
Project ID: 9163672
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
0 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 aug. 2024 12:00

Opdrachtgever

De kandidaat komt te werken op de Programmadirectie Armoede en Schulden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Programmadirectie werkt aan de aanpak geldzorgen, armoede en schulden. Hiertoe worden verschillende maatregelen genomen, zoals het versnellen en verbeteren van schuldhulpverlening, het zoeken naar en opschalen van effectieve methoden om kinderarmoede aan te pakken, preventie van geldzorgen en het borgen van toegang tot primaire levensbehoeften (o.a. water en energie). Het project heeft betrekking op het laatste doel.

Project

Binnen het projectteam ‘Energiearmoede’ wordt gewerkt aan een korte en lange termijn aanpak van de betaalbaarheid van energie. Daarbij wordt gewerkt aan een rechtvaardige energietransitie waarbij kwetsbare huishoudens worden ondersteund, om te voorkomen dat als gevolg van deze transitie de energiearmoede toeneemt. Dat betekent onder andere dat iedereen op een passende manier mee kan doen of wordt meegenomen op weg naar een nieuw energiesysteem.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld concreet om de toegang tot en overstap naar nieuwe energiebronnen, zodat voorkomen wordt dat huishoudens ‘achterblijven’ op energiebronnen die steeds duurder zullen worden. KGG, VRO en SZW werken nauw samen bij de aanpak van energiearmoede..

Daarnaast wordt door het projectteam ook gewerkt aan de toegankelijkheid van drinkwater voor kinderen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met IenW. Daarbij worden de geleerde lessen op het gebied van energie benut. 



Opdrachtomschrijving

De medewerker zal verschillende beleidstaken uitvoeren die relevant zijn voor de aanpak Geldzorgen, armoede en schulden, in het projectteam ‘Energiearmoede’, onder meer: 

  1. Vormgeven van een plan voor het Social Climate Fund, een Europees fonds vanaf 2026;

  2. Opstellen van een plan om de toegankelijkheid van drinkwater voor kinderen te borgen;

  3. Opzetten van maatregelen, zodat kwetsbare huishoudens mee kunnen in de energietransitie, waarbij beperkt doen vermogen of gebrek aan financiële middelen geen belemmering vormen om deel te nemen.

  4. Deelname en opzetten van doorbraaktafels om klimaatrechtvaardigheid vanuit de casuïstiek te borgen in het systeem. 





Harde eisen:

  1. Beschikt over aantoonbaar Hbo werk- en denkniveau.

  2. Aantoonbare kennis van (Europese) wet- en regelgeving op het gebied van energiearmoede en afsluitbeleid op het gebied van energie en drinkwater.

  3. Heeft minimaal 4 jaar werkervaring in ketens binnen de Rijksoverheid.

  4. Heeft aantoonbaar ervaring met werk in een politieke beleidscontext.



Wensen

  1. Beschikt over aantoonbare ervaring met het werken in een politieke beleidscontext.

  2. Zelfstandig te werk kan gaan in een complexe omgeving.

  3. Energie krijgt van de hectiek van een beleidsdirectie.

  4. Resultaat gericht is

  5. En gevoel heeft voor de politieke verhoudingen.

  6. Kan per 01-09-2024 starten

  7. Vaardig is met PowerPoint, Excel en DigiDoc.

Optie op verlenging van 1x 6 maanden.

Graag expliciet in motivatiebrief vermelden waaruit blijkt dat je aan bovenstaande knock-out criteria / harde eisen voldoet!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten