Yacht Freelance

Freelance Beleidsjurist (ZZP)

Geplaatst 10 jul. 2024
Project ID: 9161794
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 5 aug. 2024
Einde: 17 jan. 2025
Tarief
0 - 65 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 jul. 2024 12:00

Ben jij een juridische beleidsmedewerker met ervaring met beleidsprojecten? Wij zoeken in augustus een juridische beleidsmedewerker die ervaring heeft binnen de overheid, met de woo en met beleidsprojecten voor een mooie opdracht bij de NCAB (valt onder ministerie van Justitie en Veiligheid).


Waar kom je te werken?

De Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) adviseert over knelpunten bij de afhandeling van antisemitismezaken en in de gehele keten van antisemitismebestrijding. Hiertoe onderhoudt de NCAB onder meer contact met partijen binnen de Rijksoverheid, maatschappelijke organisaties, bedrijven en Tweede Kamerleden. Daarnaast heeft de NCAB een signaleringsfunctie voor de Joodse gemeenschap en monitort de NCAB welke maatregelen de beveiliging van Joodse gemeenschappen effectief borgen. De NCAB ondersteunt bovendien onderwijs-, onderzoeks- en herdenkingsprojecten over antisemitisme en Joods leven van culturele organisaties en onderwijsinstellingen. De NCAB adviseert, verbindt en jaagt aan. 


Wie zoeken we? 

De beleidsmedewerker werkt in een politiek-dynamische omgeving en ondersteunt en adviseert de NCAB bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden en taken zoals hieronder uiteen gezet. De beleidsmedewerker kan snel handelen en schakelen, geeft advies aan de NCAB en heeft namens de NCAB contact met de stakeholders.

Je bent enthousiast, proactief en nieuwsgierig. Je wilt graag van toegevoegde waarde zijn voor de samenleving en je in het bijzonder inzetten voor antisemitismebestrijding. Je voelt je thuis in een complex en divers speelveld en bent in staat om je gevoelige onderwerpen snel eigen te maken. Je vindt het leuk om verschillende dingen te doen: adviezen en plannen schrijven, contacten met ons netwerk onderhouden en bijeenkomsten en evenementen organiseren. Als jij je hierin herkent, dan nodigen we je van harte uit om op deze vacature te reageren. We horen graag waarom jij denkt in dit profiel te passen en waarom je ons team graag zou willen komen versterken.


Jouw werkzaamheden

  • De beleidsmedewerker ondersteunt de NCAB in zijn contacten met ambtenaren, kamerleden, lokale bestuurders en politici, maatschappelijke organisaties en mensen uit de (Joodse) gemeenschap;

  • De beleidsmedewerker draagt bij aan kwalitatief goede communicatie (adviesproducten en externe communicatie);

  • De beleidsmedewerker geeft politiek-strategische adviezen en heeft namens de NCAB contact met ambtenaren over politiek gevoelige dossiers en aangelegenheden;

  • De beleidsmedewerker ondersteunt de NCAB bij vergaderingen en verzorgt de voorbereiding daarvan;

  • De beleidsmedewerker organiseert evenementen waarmee uitvoering wordt gegeven aan het werkplan van de NCAB.

 


Onderstaande eisen zijn harde knock-out eisen: 

  • een afgeronde opleiding WO rechten

  • minimaal 3 jaar werkervaring als juridisch medewerker 

  • heeft 1 jaar werkervaring binnen de overheid

  • heeft ervaring met beleidsprojecten

  • heeft ervaring met de WOO


Voldoe je aan bovenstaande en kan jij per 5 augustus (of snel daarna) starten? Reageer dan met je cv + motivatiebrief. Graag expliciet vermelden waaruit blijkt dat je aan bovenstaande knock-out criteria / harde eisen voldoet! Schrijf in je motivatie duidelijk wat je affiniteit is met de NCAB.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten