Yacht Freelance

Freelance Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling (ZZP)

Geplaatst 16 jul. 2024
Project ID: 9162021
Plaats
Gouda
Uren
16 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 jul. 2024 12:00

Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling begeleid en toets je ruimtelijke initiatieven en vooroverlegplannen.



Wat ga je doen en waarom?

In Gouda vinden we het belangrijk te zorgen voor een leefbare stad. Ten eerste omdat we een unieke, historische stad zijn die we mooi en aantrekkelijk willen houden. Maar ook omdat dit bijdraagt aan de tevredenheid en veiligheid van onze 70.000 inwoners en bijna 800.000 jaarlijkse bezoekers. Gouda ontwikkelt zich volop. Er vinden veel ruimtelijke ontwikkelingen plaats, die samen met ontwikkelaars en particulieren op integrale wijze worden vormgegeven. Ook is er veel aandacht voor de implementatie van de Omgevingswet, wat in Gouda programmatisch wordt opgepakt.



We zoeken een adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling begeleid en toets je ruimtelijke initiatieven en vooroverlegplannen. Je zorgt voor een integrale beoordeling van de plannen via de intake- en omgevingstafel en bent aanspreekpunt voor de aanvrager/ontwikkelaar.

Daarnaast adviseer je de Omgevingsdienst over aanvragen omgevingsvergunning die afwijken van het omgevingsplan. Ook begeleid je complexe BOPA-procedures al dan niet in samenwerking met een projectleider en in nauwe samenwerking met de Omgevingsdienst. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de planologische procedure en hanteert daarbij een projectmatige aanpak. Je adviseert het management en het gemeentebestuur op pro-actieve wijze over relevante ontwikkelingen op het vakgebied en stelt indien nodig beleid op.



Het gaat om de volgende werkzaamheden:

  • De adviseur beoordeelt initiatieven, handelt principeverzoeken/haalbaarheidsverzoeken af en zorgt voor interne afstemming. Dit alles binnen een dynamisch omgeving waarbij het draait om duurzame, economische en ruimtelijke ontwikkelingen, waarbij intensief wordt samengewerkt met intern diverse interne clusters diverse externe partijen.

  • Ook is de procedurele en inhoudelijke begeleiding van individuele complexe planologische procedures, zoals BOPA’s, een onderdeel van het takenpakket.




Functie-eisen

  • De medewerker heeft minimaal een HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld opleiding planologie of (bestuurs)recht) en aantoonbare ervaring in het vakgebied;

  • De medewerker heeft kennis op het gebied van ruimtelijke ordening, 3 tot 5 jaar werkervaring.

  • De medewerker heeft aantoonbare ervaring met het werken aan Ruimtelijke Ordening binnen een gemeentelijke organisatie.

  • De medewerker heeft kennis en ervaring met de juridische aspecten van het vakgebied.

  • De adviseur heeft analytisch vermogen.

  • De adviseur heeft overtuigingskracht en toont initiatief.

  • De adviseur is communicatief vaardig en in staat om zaken helder op papier te stellen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten