Yacht Freelance

Freelance Beleidsadviseur Onderwijshuisvesting (ZZP)

Geplaatst 7 dec. 2023
Project ID: 9145386
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Hybride
Uren
16 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 5 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 dec. 2023 01:00

Ben jij in staat om het Integraal HuisvestingsPlan Onderwijs uit te laten voeren en zichtbare resultaten te boeken mede door een goede samenwerking, zowel intern als extern? Ben jij in staat om beleid op te stellen m.b.t. onderwijshuisvesting? En om de wethouder voor te bereiden en te adviseren over de ontwikkelingen op het gebied van onderwijshuisvesting? 

Dan gaan wij graag met je in gesprek over deze opdracht!

Een belangrijke taak is ervoor te zorgen dat er uitvoering wordt gegeven aan het (herijkte) Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP). Dit is een belangrijk document waarin de visie en ambities op het gebied van onderwijshuisvesting van de gemeente Zuidplas zijn opgenomen. Het is van groot belang dat het plan up-to-date is en aansluit bij de behoeften van de verschillende partijen. Dit plan is recent herijkt, en wordt binnenkort voor besluitvorming aan de raad voorgelegd. Een ander belangrijk resultaat waar je verantwoordelijk voor bent, is het opstellen van het huisvestingsprogramma voor 2024. Dit programma is gebaseerd op het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs en geeft een concreet overzicht van de huisvestingsprojecten die in het komende jaar worden uitgevoerd.

 


Als beleidsadviseur onderwijshuisvesting ben je verantwoordelijk voor de volgende resultaten:


  • Het waarborgen van een passende huisvesting van primair en voortgezet onderwijs.

  • Het fungeren als de spil tussen schoolbesturen, gebruikers en interne collega’s en voert beleidstaken uit, zoals het behandelen van huisvestingsaanvragen en het toepassen van de huisvestingsverordening.H

  • Het zorgen voor een adequate huisvesting, waarbij het van belang is dat er goed inzicht is in de behoeften van de gebruikers en schoolbesturen. Daarom is het van belang dat je regelmatig overleg voert met de verschillende partijen om zo hun behoeften te begrijpen en op basis daarvan adequate oplossingen te bieden.

  • Je voert ook beleidstaken uit, zoals het behandelen van huisvestingsaanvragen en het toepassen van de huisvestingsverordening. Daarnaast voer je overleg over financiële vraagstukken en stel je jaarlijks het huisvestingsprogramma en – overzicht op.



Je dagelijkse activiteiten bestaan onder meer uit:


  • overleg met schoolbesturen en projectleider(s);

  • het zicht hebben op de uitvoering van de wettelijke taak en de gemeentelijke beleidsdoelstellingen op het gebied van onderwijshuisvesting, i.s.m. de projectleider(s);

  • het enthousiast verbinden van schoolbesturen met gemeentelijke clusters als het gaat om onderwijshuisvesting;

  • het voorbereiden van bestuurlijke besluitvormingen en beantwoorden van vragen van het college en de gemeenteraad.

  • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau.

  • Stevigheid en zelfstandigheid als ervaren beleidsadviseur op het terrein van onderwijshuisvesting.

  • Uitstekend gevoel voor interne en externe politieke-/bestuurlijke verhoudingen, en weet tijdig te anticiperen op ontwikkelingen bij onderwijsinstellingen.

  • Je weet als netwerker je te verplaatsen in de belangen van samenwerkingspartners, zoals onderwijsbestuurders en de wethouder, en weet deze te verenigen.

  • Je stuurt op resultaten en doelen en neemt anderen hierin mee zonder zelf teveel betrokken te raken bij de uitvoering.

Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord. Je krijgt in eerste instantie een opdrachtovereenkomst van 5 maanden, met een optie tot verlengen. Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten