Yacht Freelance

Freelance Auditor (ZZP)

Geplaatst 2 apr. 2024
Project ID: 9154328
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
70 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 9 apr. 2024 12:00
  • Gewenste startdatum: 1-5-2024


  • Verwachte einddatum: 31-12-2024. Optie op verlenging: Ja


  • 32 - 36 uur



Bij het reageren goed op de harde eisen letten. Dit zijn knock out criteria



Graag een CV in met de volgende informatie:


  • Naam


  • Geboortedatum    


  • Woonplaats    


  • Geplande vakanties binnen 3 maanden    


  • Beschikbaar per


  • Uren per week


  • Nederlands sprekend     


  • Ja/Nee op alle eisen en wensen  




De Belastingdienst zoekt een Auditor



Vanuit het Team Services & Projecten sta jij in nauw contact met programmamanager BIO en de verschillende dienstonderdelen van de Belastingdienst. In de samenwerking weet je als geen ander de relatie tussen informatiebeveiliging en de bedrijfsprocessen te duiden. Vanuit jouw passie verbind je alle betrokkenen — op tactisch en operationeel niveau — in een politiek-bestuurlijke organisatie.


De basis voor die beveiliging: risicobeheersing en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid die op de overheid van toepassing is.Voor deze vacature zoeken we die collega op het gebied van integrale beveiliging die vaardig is in het organiseren en beschrijven van eeninformatiebeveiligingssysteem (ISMS). Dit omvat onder meer het beschrijven van de huidige het ISMS binnen de Belastingdienst (IST), het opstellen van een advies voor de inrichting van een beter functionerend ISMS voor de Belastingdienst (SOLL), het uitvoeren van een gap analyse die beschrijft wat er moet gebeuren om deze beter functionerende situatie te bereiken (GAP), en het uitwerken van een routekaart om concreet invulling te geven aan de uitkomsten uit de gap analyse (routekaart).


Jij bent de spil in het team die communiceert met de stakeholders waar het gaat om vragen en antwoorden rondom informatiebeveiliging en organisatie hiervan. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als rollen en verantwoordelijkheden rondom informatiebeveiliging, rapportagewijzen en overlegstructuren gerelateerd aan informatiebeveiliging.De afdeling Services en Projecten, onderdeel van de Concerndirectie Informatievoorziening en Databeheersing, ontwikkelt het beleid voor integrale beveiliging én ondersteunt bij de implementatie en naleving hiervan voor de gehele Belastingdienst. In jouw veelzijdige rol als senior adviseur integrale beveiliging ga je een bijdrage leveren vanuit jouw focusgebied informatiebeveiliging aan het ondersteuningsprogramma BIO-implementatie en draag je bij aan de ondersteuning van de dienstonderdelen bij de implementatie en doorontwikkeling van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Het zwaartepunt van deze functie ligt inhoudelijk op het vlak van de informatiebeveiliging vanuit de control/ audit competentie.


Medewerkers moeten in staat zijn vanuit een control/ audit blik naar de invoering van de BIO binnen de Belastingdienst te kijken en de implementatie te ondersteunen.De afdeling Services en Projecten, onderdeel van de Concerndirectie Informatievoorziening en Databeheersing, ontwikkelt het beleid voor integrale beveiliging én ondersteunt bij de implementatie en naleving hiervan voor de gehele Belastingdienst. In jouw veelzijdige rol als senior adviseur integrale beveiliging ga je een bijdrage leveren vanuit jouw focusgebied informatiebeveiliging aan het ondersteuningsprogramma BIO-implementatie en draag je bij aan de ondersteuning van de dienstonderdelen bij de implementatie en doorontwikkeling van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).



Harde eisen:


  • HBO/WO werk- en denkniveau

  • Je hebt minstens drie jaar ervaring met het werken binnen overheid of een vergelijkbare werkomgeving.

  • Je hebt aantoonbare kennis van algemene kaders en best practices voor integrale beveiliging, risicomanagement en AVG, zoals ISO27001/27002/27701, BIO, VIRBI, VIR, ISO31000 en ISO22301.

  • Je beschikt over één of meer van de volgende certificaten / accreditaties: CISA, CISM, CISSP, CIPP/E, ISO27001 lead auditor, RE of vergelijkbaar.

  • Je hebt ervaring om vanuit de inhoud vragen beantwoorden van programma-stakeholders die om verduidelijking (verdieping) vragen.B86

  • Je hebt ervaring met (semi-)overheidsorganisaties;

  • Je hebt ervaring en kennis van (ontwikkeling van) beleid, werkprocessen en standaarden;

  • Je hebt ervaring met governance vraagstukken gerelateerd aan informatiebeveiliging en/of IV;



Wensen:


• Je beschikt over één of meer van de volgende certificaten / accreditaties: CISA, CISM, CISSP, CIPP/E, ISO27001 lead auditor, RE of vergelijkbaar.

• Je hebt aantoonbare kennis van algemene kaders en best practices voor integrale beveiliging, risicomanagement en AVG, zoals ISO27001/27002/27701, BIO, VIRBI, VIR, ISO31000 en ISO22301.Je hebt ervaring...- En kennis van (ontwikkeling van) beleid, werkprocessen en standaarden;- Met governance vraagstukken gerelateerd aan informatiebeveiliging en/of IV;- Met (semi-)overheidsorganisaties;- Om vanuit de inhoud vragen beantwoorden van programma-stakeholders die om verduidelijking (verdieping) vragen. bij het ondersteunen van agenda’s, actiepunten en overlegvormen van het programmateam.




Dutch speaking candidates only!




This vacancy is exclusively intended for Dutch speaking candidates. Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions. We kindly ask English speaking candidates not to respond. Yacht has plenty of other opportunities where English-speaking candidates are more than welcome to apply.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten