Yacht Freelance

Freelance Agile Coach (ZZP)

Geplaatst 10 apr. 2024
Project ID: 9155032
Plaats
Amsterdam, Hybride
Uren
38 Uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: 24 apr. 2024
Einde: 30 mei 2025
Tarief
90 - 102 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 apr. 2024 12:00

UWV is op zoek naar een ervaren Agile Coach: een mooie uitdagende functies om teams naar groei en volwassenheid te brengen!


Binnen de afdeling IV (Informatie Voorziening) van divisie Uitkeren, wordt in Agile teams gewerkt om een bijdrage te leveren aan de (voornamelijk) digitale veranderingen in de organisatie. Als Agile Coach ben jij verbonden aan de teams MAWW. Dit is een multidisciplinair team met ontwikkelaars, testers, analisten en beheerders. Het team MAWW is verantwoordelijk voor de medewerkers applicatie WW. Met deze applicatie werken de medewerkers in de uitvoering en zorgen zij ervoor dat de uitkeringsaanvraag van een client wordt afgehandeld en alle mutaties die voorkomen bij de aanvraag, aanpassing van aanvraag, beëindiging etc.


Het team MAWW heeft vele wisselingen doorgemaakt in medewerkers, managers, product owners en scrummaster. Er speelt veel en de volwassenheid van het team is laag. Daarnaast deze teams is de Agile coach ook verantwoordelijk voor de coaching van de overige 5 scrummasters van de andere WW teams. Bij WW werken ongeveer 130 medewerkers en zijn er 12 Agile teams.


Als Agile coach ben je dé persoon die de teams helpt optimaal te presteren en ervoor zorgt dat de teams zich blijft ontwikkelen. Je houdt je bezig met het coördineren en het verder ontwikkelen van het Agile gedachtegoed en toepassen van de Scrum werkwijze in de teams. Je ondersteunt het team in de dagelijkse werkzaamheden door belemmeringen weg te nemen en zet je in om de samenwerking binnen het team te bevorderen. Je coacht het team en/of de individuele teamleden in hun ontwikkeling. Het coachen op de volwassenheid van een team is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Daarnaast geef je Agile trainingen aan teams zodat zij voldoende kennis hebben over het Agile werken en coach je de scrummasters binnen WW.



Er zijn in deze functie twee uitdagingen:

Het volwassenheidniveau van het team is laag. Dit heeft te maken met weinig kennis en daarom ook inzicht waarom agile werken belangrijk is en wat het inhoud om een agile team te zijn. Daarnaast lijkt er weerstand op het agile werken en is het team ook niet in staat om op een constructieve manier met elkaar de events op te pakken. Er is al geruime tijd onvrede over de manier werken en er zijn al verschillende vormen van indelingen geprobeerd. Aan de Agile coach de opdracht om toe te werken naar een meetbaar hoger volwassenheidsniveau. 

Op de afdeling zijn een aantal scrummasters die zijn geholpen met wat coaching.



Opdrachtomschrijving

  • Als Agile coach een nieuwe start maken met team MAWW en het team naar een hoger volwassenheidniveau brengen. Nul meeting met Agile selfie en per kwartaal zichtbare verbeteringen.

  • Als coach/buddy optreden voor de scrummasters van WW.

  • Geven van agile trainingen.

  • Ondersteunen bij de opzet van fysieke PI events.




Resultaatverplichting (zzp)

•    Aantoonbaar hoger volwassenheidniveau van team MAWW 

•    Opleveren Nul meeting met Agile selfie en per kwartaal de zichtbare verbeteringen

•    coach/buddy activiteiten voor de scrummasters van WW

•    Getrainde medewerkers op gebied van agile werken

•    Bijdrage bij de opzet van fysieke PI events.



  De perfecte kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

•    minimaal 4 jaar ervaring als Agile coach

•    aantoonbare ervaring in het geven van agile trainingen

•    PSMII en PSPO II certificering

•    HBO/WO opleiding afgerond

•    Aantoonbare ervaring met het professionaliseren van agile teams

•    Certified SAFe 5 AgilistEen referentie kan opgevraagd worden gedurende de procedure.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten