Yacht Freelance

Freelance Adviseur Optimalisatie Glasvezelnetwerk (ZZP)

Geplaatst 28 mrt. 2024
Project ID: 9154078
Plaats
Delft
Uren
36 Uur/week
Periode
2 jaren
Start: 1 mei 2024
Einde: 30 apr. 2026
Tarief
0 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 apr. 2024 12:00

Als Adviseur Optimalisatie Glasvezelnetwerken heb je een belangrijke technisch adviserende rol. Je adviseert op het gebied van netwerken en glasvezel infrastructuren (object ontsluiting, lokaal netwerk, landelijke RWS glasvezelbekabeling en netwerk backbone).


Opdrachtgevers hebben elk een eigen interpretatie van eisen en wensen. De uitdaging is om deze te vertalen naar de standaard diensten en de ontwerpen te laten aansluiten op onze eigen richtlijnen en specificatie standaarden. De interne opdrachtgever goed begrijpen is dan ook heel belangrijk, maar ook het samenwerken met leveranciers en ketenpartners.

Ruim 5000 kilometer glasvezelnetwerk, duizenden actieve componenten als routers en switches. Dat is het IT-netwerk van Rijkswaterstaat. Als Adviseur Optimalisatie Glasvezelnetwerken is dit jouw speelveld. Dankzij jouw adviesrol beschikt de organisatie over de juiste technische oplossingen. Kom je ons helpen? Het werkveld van Rijkswaterstaat is uitermate breed en uitdagend gezien de huidige en toekomstig te verwachten ontwikkelingen: aanleg en renovaties van wegen, bruggen en sluizen, verder opschalen van automatisering langs de weg en het water. Je werkt als adviseur in een groot speelveld bestaande uit service managers, service delivery managers, adviseurs op het gebied van andere specialismes, project managers, opdrachtgevers, regio vertegenwoordigers, onderaannemers, derden partijen en onze eigen outsourcing partners (beheer en levering, aanleg en onderhoud) 



De ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

  • Je hebt minimaal een HBO-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld ICT of technische bedrijfskunde;

  • Je weet wat een VPN is, wat een VLAN doet en wat belangrijk is binnen een WAN. Dat kun je ook in simpele taal uitleggen;

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een adviesrol, waar je samenwerkt met (interne) klanten en leveranciers;

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen een complexe ICT-organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten