Yacht Freelance

Freelance Adviseur Omgevingsvergunningen Milieu (ZZP)

Geplaatst 28 mrt. 2024
Project ID: 9154103
Plaats
Utrecht
Uren
36 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 7 okt. 2024
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 apr. 2024 12:00

Project

Opstellen van aanvragen voor Omgevingsvergunningen milieu/natuur.


Opdrachtomschrijving

Als adviseur Omgevingsvergunningen milieu en natuur verzorg jij de aanvragen voor toestemmingen milieu en natuur voor Defensieactiviteiten. Denk hierbij aan toestemmingen voor het uitvoeren van schietoefeningen, activiteiten op militaire vliegbases en kazernes. Je bereidt zelfstandig (onderdelen van) de aanvraag / melding voor en werkt hierin zelfstandig, samen meteen projectleider, de opdrachtgever (Defensie) en andere collega’s.


In de functie van adviseur Omgevingsvergunningen milieu ben jij de specialist als het aankomt op aanvragen en meldingen. Je vraagt informatie op en verwerkt deze tot een overzichtelijke aanvraag of melding. Hierin neem je zelfstandig beslissingen over de inhoud, ben je in staat de opdrachtgever en projectleider hierover te adviseren en plan je je werkzaamheden zelf in. Ook voer je vooroverleg met het bevoegd gezag. Waar nodig begeleid je externe onderzoeken, zoals voor geluid of stikstofdepositie en zet je deze ook uit naar de markt.


De locaties van de projecten zijn verspreid over het hele land. Het is meestal nodig om een goed beeld te krijgen om te reizen naar een locatie. De meeste werkzaamheden vinden plaats vanuit kantoor en thuis. Voor een goede samenwerking met collega’s en de opdrachtgever zullen ook afspraken op locatie plaats vinden. Richtlijn voor thuiswerken is maximaal 2 dagen. Het team werkt vanuit vestigingen in Utrecht, Tilburg, Arnhem en Den Haag en Utrecht is onze centrale samenwerk locatie.


Positie

Ons cluster Verkrijgen Vergunningen. Je werkt met een vijfentwintigtal collega’s binnen het cluster Met saamhorigheid, behulpzaamheid en de nodige humor vormen we een team. In samenwerking met projectleiders, vergunninghouders en collega’s uit andere vakdisciplines borgen we de juridische basis voor realisatie en gebruik van vastgoed. Wij zorgen voor het verkrijgen van een breed scala van toestemmingen, waarover we voorafgaand aan projecten of lopende aanvragen adviseren. Zoals toestemmingen voor bouw, sloop, kap, natuur, milieu, water en brandveiligheid. Omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden, te behalen resultaten en te onderhouden contacten (niet onder leiding en toezicht van het Rijksvastgoedbedrijf).

- Inventariseren en verzamelen van de benodigde informatie voor een aanvraag;

- Opstellen en indienen van aanvragen toestemmingen milieu/natuur;

- Advisering aan de projectleider of opdrachtgever over de inhoud van de aanvraag;

- Terugkoppeling aan en afstemming met de projectleider en opdrachtgever over de aanvraag;

- Indienen van aanvragen via het DSO;

- Inhoudelijk beoordelen van (ontwerp)beschikkingen;

- Verkregen toestemming opleveren aan opdrachtgever en overdragen in de beheeromgeving RVB;

- Administratie en registratie van processtappen en documenten in diverse systemen.



Functie-eisen

  • Je hebt minimaal HBO werk en denkniveau aangevuld met kennis van de Omgevingswet (v/h WABO). Dit kan worden aangetoond door een afgeronde HBO opleiding en/of minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als vergunning aanvrager/verlener.

  • Minimaal 5 jaar ervaring met het voorbereiden en aanvragen en/of verlenen van WABO toestemmingen op in ieder geval het gebied milieu

  • Ervaring met het voeren van overleg met/als bevoegd gezag.

  • Je verklaart dat je beschikbaar bent conform het opdrachtprofiel (uren en opdrachtperiode inclusief eventuele verlengingen). Met als startdatum, uiterlijk een maand na de genoemde startdatum i.v.m. een mogelijke opzegtermijn.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten