Yacht Freelance

Freelance Adviseur DIV (ZZP)

Geplaatst 1 dec. 2023
Project ID: 9144029
Plaats
Helmond
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 dec. 2023 15:00

De uitdaging


Als Adviseur DIV werk je mee aan verdere de digitalisering van de organisatie, waarbij het zaakgericht werken een belangrijke rol speelt. Vanuit jouw specialisme als allround medewerker DIV lever je een actieve bijdrage aan het verder vormgeven van het kwaliteitssysteem dat als graadmeter dient voor het (digitaal) informatiebeheer binnen gemeente Helmond. In samenspraak met de organisatie borg jij daarmee de juistheid en volledigheid van het (digitaal) archief. Je ziet toe op een correct archiefbeheer binnen de vastgestelde kaders en op een tijdige en verantwoorde vernietiging van informatie, in welke vorm dan ook. Je bent primair verantwoordelijk voor de overdracht van informatie naar de (fysieke/digitale) archiefbewaarplaats binnen de geldende normen en conform de gemaakte afspraken.

 

Je signaleert en initieert (mede) beleid op het gebied van vernietiging, duurzame digitale informatiehuishouding en de uitvoering van het Documentair Structuur Plan (DSP). In samenwerking met je collega Adviseurs informatiebeheer draag je zorg voor een optimale en goede informatiehuishouding van de organisatie. Je handelt zelfstandig vakinhoudelijke vraagstukken af, dit doe je binnen de gestelde kaders en beslissingsbevoegdheid. Je stemt met de teammanager Informatiediensten op hoofdlijnen af en legt verantwoording af over de behaalde resultaten binnen jouw takenpakket.

 

De afdeling Documentaire Informatievoorziening is onderdeel van de afdeling Transactionele Dienstverlening. 



Wat vragen wij van je:


  • HBO denk- en werkniveau met daarnaast een afgeronde opleiding op het gebied van Record Management en/of Informatiemanagement (HMDI, LRM of vergelijkbaar);

  • Kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van documentaire Informatievoorziening;

  • Ervaring in het bewerken en overdragen van archiefbescheiden naar een(fysieke/digitale) archiefbewaarplaat;

  • Kennis van proces- en kwaliteitsmanagement;

  • Ervaring met een Document Management Systeem (DMS) / Recordkeeping System (RKS);

  • Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en hebt inzicht in gemeentelijke processen;

  • Je bent in staat om een gedegen afweging te maken tussen de bedrijfsvoerings- en dienstverleningsbelangen enerzijds en archiefwet-/regelgeving anderzijds o.b.v. een risicomatrix.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten