Yacht Freelance

Freelance Adviseur Demand Management (ZZP)

Geplaatst 27 mrt. 2024
Project ID: 9153916
Plaats
Delft
Uren
36 Uur/week
Periode
2 jaren
Start: 1 mei 2024
Einde: 30 apr. 2026
Tarief
0 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 apr. 2024 12:00

In dit speelveld vragen we jou als Adviseur Demand Management ons te adviseren bij het opzetten van Demand Management voor het IV Netwerk.

Mede dankzij jouw betrokkenheid beschikken de interne klanten van Rijkswaterstaat over de juiste IT-netwerkdiensten, nu en in de toekomst. Je adviseert een klein, gemotiveerd, team dat verantwoordelijk is voor de exploitatie van het RWS IT-netwerk en de Glasvezelinfrastructuur en het opzetten van Demand Management. Je draagt daarin bij aan een goede relatie met service managers, service delivery managers, adviseurs, project managers, opdrachtgevers, regio vertegenwoordigers, onderaannemers, derden partijen en onze eigen outsourcing partners (beheer en levering, aanleg en onderhoud).

Je bent inhoudelijk redelijk bekend met IT-netwerken, glasvezelinfrastructuur en generieke Connectiviteit concepten. Tot slot ben je in staat de (niet altijd concrete) behoefte van de interne klant te (laten) vertalen naar concrete functionele requirements en passende (ver)nieuw(d)e IT-netwerkdiensten. 

Ruim 5000 kilometer glasvezelinfrastructuur en duizenden routers en switches, zowel in het veld als op kantoren, (zout)loodsen, tunnels, bruggen, sluizen, keringen en schepen. Dat is het IT-netwerk en de Glasvezelinfrastructuur van Rijkswaterstaat! Het werkveld van Rijkswaterstaat is uitermate breed en uitdagend gezien de huidige en toekomstig te verwachten ontwikkelingen, zoals aanleg en renovaties van wegen, bruggen en sluizen, het verder opschalen van automatisering langs de weg en op en langs het water. Hiervoor is het van groot belang dat de behoefte(n), eisen en wensen van de diverse RWS-domeinen wordt geïnventariseerd en vertaald naar functionele requirements.

Dit dient geborgd te worden binnen het op te zetten Demand Management. De RWS-domeinen hebben elk hun eigen behoeften, eisen en wensen. De uitdaging is om deze écht goed te begrijpen, te doorgronden en waar mogelijk te vertalen naar de standaard beschikbare IT-netwerkdiensten. En waar dit niet mogelijk is, deze behoeften samen met collega’s, leveranciers en ketenpartners, te vertalen naar functionele requirements en een sluitende business case, zodat de juiste nieuwe IT-netwerkdienst wordt ontwikkeld om de behoeften van de interne klant in te vullen conform de doelarchitectuur en de kwaliteitsstandaarden die gehanteerd worden voor het IT-netwerk en de Glasvezelinfrastructuur van Rijkswaterstaat. 




De ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

  • Je hebt kennis, ervaring en/of certificaat van Bachelor Bedrijfskundige Informatica;

  • Je hebt kennis, ervaring en/of certificaat van TOGAF Practitioner; NORA (geen certificering); MARIJ (geen certificering); SCIA, ERIA, basisopleiding architectuur Belasting- dienst; DIVA (Defensie) Archimate Foundation & Practitioner;

  • Je hebt kennis, ervaring en/of certificaat van Business Information Management Foundation;

  • Je hebt kennis, ervaring en/of certificaat van Professional ITSM Service Delivery;

  • Je hebt kennis van ICT en connectiviteit concepten (zowel LAN’s als WAN’s als bekabeling en bij voorkeur ook glasvezelinfrastructuren);

  • Je hebt minimaal 7 jaar een HBO diploma in een relavante richting, bijvoorbeeld ICT of technische bedrijfskunde;

  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring in een functioneel technisch adviserende rol, waarin je intensief samengewerkt hebt met (interne) klanten, collega’s en leveranciers;

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring bij klanten met een complexe ICT organisaties.



CV graag in het Nederlands

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten