Yacht Freelance

Freelace Jurist Vergunningen (bezwaar & beroep Omgevingsrecht) (ZZP)

Geplaatst 11 mrt. 2024
Project ID: 9152533
Plaats
Barendrecht, Hybride
Uren
30 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 22 apr. 2024
Einde: 9 aug. 2024
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 mrt. 2024 12:00

Als jurist vergunningen adviseer je over politiek gevoelige vergunningen die in het kader van de Omgevingswet door het bevoegd gezag worden verleend en gevoerd. Je stelt de verweerschriften op in het kader van de bezwaar- en beroepsprocedures en voert zelfstandig procedures bij de bezwaarschriftencommissie, rechtbank of Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State.

De op 1 januari in werking getreden Omgevingswet zorgt er voor dat er een juridisch zeer interessante en uitdagende periode van start is gegaan waarin de juristen een belangrijke rol spelen. Binnen de gemeente Barendrecht zijn meerdere projectgroepen uitgezet vanwege de Omgevingswet waarin jij een belangrijke rol gaat spelen. Daarnaast houd je wijzigingen in wetgeving en de jurisprudentie bij en maakt deze inzichtelijk en toepasbaar voor de organisatie. Politiek gevoelige zaken worden door jou begeleid en je zet de lijn uit voor het verloop van de procedures. Van jou wordt soms ook een bijdrage verwacht bij alle overige juridische vragen die voorbijkomen.

Je bent betrokken bij het gehele proces uit te voeren en te bewaken van de afhandeling van lopende bezwaar en beroepsprocedures als mede nieuwe binnenkomende bezwaar en/of beroepsprocedures. Je gaat juridisch adviseren en vragen beantwoorden binnen de gemeente met betrekking tot het omgevingsrecht. Je neemt actief deel aan de projectgroepen Omgevingswet binnen de gemeente.



Functie-eisen

Wij zoeken ervaren juristen met minimaal 3 jaar recente en relevantie jaren werkervaring. Een professional met juridische kennis van vergunningverlening, die bezwaar en beroep heeft behandeld en die kennis heeft van de omgevingswet.

  • Afgeronde HBO opleiding op het gebied van rechtsgeleerdheid;

  • Minimaal 3 jaar juridische werkervaring binnen het omgevingsrecht);

  • Ervaring op het gebied van vergunningverlening en/of handhaving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten