Yacht Freelance

Feeelance Power BI Consultant Finance (ZZP)

Geplaatst 26 jun. 2024
Project ID: 9160609
Plaats
Tilburg, Hybride
Uren
34 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 1 feb. 2025
Tarief
55 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 jul. 2024 12:00
  • Graag ontvangen we een cv waaruit duidelijk blijkt dat je aan de harde-eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.



Wil jij de sleutel zijn tot het ontcijferen van waardevolle inzichten uit complexe financiële gegevens? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Power BI Consultant met een passie voor data-analyse en het creëren van impactvolle visuele dashboards. Tijdens deze opdracht bij Achmea ben je de spil in het optimaliseren van financiële rapportageprocessen en het faciliteren van strategische besluitvorming.


Als Power BI Consultant werk je zij aan zij met diverse stakeholders binnen Achmea en speel je een cruciale rol in het vertalen van ruwe data naar betekenisvolle inzichten. Je krijgt de kans om een expert te worden in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van geavanceerde Power BI-dashboards die niet alleen de financiële prestaties van Achmea onthullen, maar ook helpen bij het ontdekken van kansen en het managen van risico's.


Bij deze opdracht speel je een belangrijke rol om Finance Schade en Inkomen te helpen in haar grote ambities op gebied van digitaliseren en datagedrevenheid.


Kort samengevat zijn de volgende punten van belang voor deze opdracht:


  • Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert geavanceerde Power BI-dashboards om financiële rapportages te verbeteren en belangrijke prestatie-indicatoren te visualiseren.

  • Samen met collega's in Finance zorg je voor tijdige en betrouwbare financiële rapportages, inclusief maand- en kwartaalrapportages.

  • Door diepgaande analyses van financiële gegevens identificeer je trends en patronen en doe je aanbevelingen ter verbetering.

  • Je ondersteunt bij ad-hoc analyses en projecten, waarbij je proactief inspeelt op vragen vanuit het management en andere stakeholders.

  • Actief contact onderhouden met collega's en verschillende bedrijfsonderdelen om te adviseren over het gebruik en de interpretatie van Power BI-rapportages.

  • Het delen van best practices met externe partners en het benutten van de volledige mogelijkheden van Power BI.

  • Identificeren en implementeren van automatiseringsmogelijkheden en optimalisatie van financiële processen met behulp van Power BI en andere relevante tools.



Je werkt voor de Agile Release Train BI Finance, dat organisatorisch valt onder de Financiële kolom van de divisie Finance / Schade en Inkomen. Je voert jouw werkzaamheden uit in het scrumteam "FinFigs", een team van dataconsultants die werkt aan de ‘front end’ en daarmee veel in contact staat met de finance klant op dashboard oplossingen aan te bieden via Power BI. We werken agile op basis van het Scaled Agile Framework (SAFe) en hebben een cultuur waarbij we écht over de schutting heen kijken en anderen helpen. We werken aan T-shaped profielen. 

De cultuur is open en informeel. We gaan voor kwaliteit en resultaat en gaan er voor om een Datagedreven Finance afdeling!



We zoeken iemand die naast een natuurlijk interesse voor data en Finance zich herkent in het volgende:


  • Je hebt passie voor data-analyse en een oog voor detail.

  • Ervaring met Power BI (bij voorkeur gecertificeerd) en affiniteit met financiële processen (kennis van Finance is een absolute pré).

  • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe informatie duidelijk te presenteren aan verschillende stakeholders.

  • Een proactieve en zelfstandige werkhouding, met de drive om continu te leren en te groeien in je vakgebied.

  • Een afgeronde opleiding op HBO- of WO-niveau.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten